Sport

Medvedev je Novakova najbolja šansa - Rus čuva Srbina na "prestolu"?

Nekada najbolji teniser sveta plasirao se u polufinale mastersa u Indijan Velsu i osvajanjem istog zasigurno bi sačuvao Đokovića na prvoj poziciji na ATP listi
Medvedev je Novakova najbolja šansa - Rus čuva Srbina na "prestolu"?Getty © Sarah Reed / Stringer

Poznati su prvi polufinalisti mastersa u Indijan Velsu, pošto su u sredu u Kaliforniji pobede zabeležili Frensis Tijafo i Danil Medvedev.

Amerikanac Tijafo savladao je Britanca Kamerona Norija 6:4, 6:4, ali još važnije za mnoge navijače Novaka Đokovića je pobeda Danila Medvedeva nad Alehandrom Davidovičem Fokinom 6:3, 7:5.

Ruski teniser će tako u polufinalu igrati upravo protiv Amerikanca, a kako je upisao 18. pobedu u nizu, on trenutno važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira u Indijan Velsu.

Upravo bi taj scenario sačuvao Novaka Đokovića na prvom mestu ATP liste. Karlos Alkaraz pretenduje da se vrati na tu poziciju ako osvoji prvi masters u sezoni, a njegov četvrtfinalni meč protiv Feliksa Ože-Alijasima na programu je u noći između četvrtka i petka.

Kanađanin jeste do sada tri puta slavio protiv Španca, ali i Alkaraz je u sve boljoj formi. Jedino što će Đokovića sačuvati na prvoj poziciji jeste poraz Alkaraza u Indijan Velsu u bilo kojoj rundi. Zbog toga je sjajan niz Danila Medvedeva možda i najbolja prilika da baš on u potencijalnom finalu zaustavi zahuktalog Španca.

Medvedev nije imao mnogo problema protiv Davidovič Fokine, pravio je brejkove u pravim trenucima i ovom pobedom gotovo obezbedio sebi povratak na peto mesto ATP liste. A posle Australijan opena bio je tek 12. na svetu.

image