Snimao se s pištoljem pa suspendovan - zvezda NBA propušta osam mečeva

Čelnici NBA lige oglasili su se povodom neprimerenog ponašanja zvezde Memfis Grizlisa

NBA liga suspendovala je košarkaša Memfisa Džaa Moranta na osam utakmica, nakon istrage koja je vođena zbog incidenta u Denveru kada je plejmejker snimao pištolj za društvene mreže.

Suspenzija neće imati finansijski karakter i objavljena je zbog ponašanja košarkaša koje je štetno po ligu.

"Na osnovu informacija dobijenih tokom istrage, liga nije zaključila da je pištolj o kome je reč pripadao Morantu, da ga je on uneo u noćni klub ili da ga je izložio duže od kratkog perioda. Istraga takođe nije utvrdila da je Morant posedovao pištolj dok je putovao sa timom ili u bilo kom NBA objektu, a vlasti Kolorada nisu našle dovoljan razlog da optuže Moranta za zločin", saopštila je liga.

"Morantovo ponašanje je bilo neodgovorno, nepromišljeno i potencijalno veoma opasno. To takođe ima ozbiljne posledice s obzirom na njegovo ogromno praćenje i uticaj, posebno među mladim navijačima koji se ugledaju na njega. Izrazio je iskreno skrušenost i kajanje zbog svog ponašanja. Jasno mi je takođe stavio do znanja da je naučio nešto iz ovog incidenta i da razume svoje obaveze i odgovornost prema Memfis Grizlisima i široj NBA zajednici daleko od njegove igre na terenu", izjavio je komesar NBA lige Adam Silver.