Zvezda se borila, ali pala u Barseloni i ostala bez Top 8 Evrolige

Crveno-beli su odigrali dobar meč, ali su ipak zabeležili novi poraz u Evroligi

Ako je Crvena zvezda do sada i imala kakve-takve minimalne šanse za plasman u Top 8 fazu Evrolige, sada su bez njih i zvanično ostali.

Ekipa Duška Ivanovića zabeležila je i šesti poraz u poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, pošto su u Barseloni izgubili od domaćeg tima 85:79.

U tvrdoj utakmici koja je obilovala velikom borbenošću crveno-belih, Barselona je uspela da ipak odbije napade i egal iz finiša utakmice ipak "obriše" i bez prevelikih problema privede meč kraju.

Zvezda je vodila samo u jednom kratkom periodu u drugoj četvrtini, ali je iznova kada bi zaostajala i desetak poena, uspevala da se vrati. Na krilima fakunda Kampaca i njegova 24 poena, uspeli su i da stignu do 75:73, uz iskreirani napad i promašaj Stefana Lazarevića za izjednačenje na dva minuta do kraja.

Kao da je to bio poslednji trzaj i prilika za Zvezdu da stigne do pobede. Na kraju, ispostavilo se da Kampaco nije imao dovoljnu podršku u napadu, pošto su ga sledili Filip Petrušev sa 12 i Bendžamin Bentil i Luka Mitrović sa po 11 poena.

Sa druge strane, Barselonu je predvodio tandem Jan Veseli - Nikola Mirotić, pošto su obojica ubacili po 21 poen. Tomaš Satoranski je dodao 13, a Aleks Abrines 12 poena.

17. mar 2023 • 22:24

Poraz Crvene zvezde u Barseloni - 85:79

Barselona je uz dosta problema, ipak uspela da izađe na kraj sa crveno-belima i dobrom završnicom u poslednjih 90 sekundi napravi prednost i mirno privede meč kraju.

Zvezda ovim porazom i definitivno ostaje bez šansi za plasman u Top 8 fazu Evrolige!

Trojka Kampaca - Barselona vodi 78:76!

Bliži se prava drama, još samo minut i 46 sekundi do kraja utakmice, a Fakundo Kampaco pogađa trojku i vraća Zvezdu u život. I ne samo to, nego i tera Jasikevičijusa da zove tajm-aut.

35' - Barselona drži lepu prednost

Bolji početak Barselone u poslednjoj deonici doveli su brzo i do dvocifrene prednosti domaćeg tima, a nakon poslednjeg koša Jana Veselog, Katalonci vode 73:64.

Kraj treće četvrtine - 57:57

Odličan pogodak Luke Vildoze na 30 sekundi do kraja treće deonice, kojim je nastavio odličnu seriju Zvezde.

Ušla je Barselona u probleme u napadu, a crveno-beli su to iskoristili i nalaze se u sjajnom trenutku pred poslednjih 10 minuta.

25' - Barselona ima "plus osam"

Rezultat je 50:42 za domaći tim i to nakon trojke Stefana Markovića, koji je tako smanjio zaostatak sa 11 poena razlike. Bila je to najveća prednost Barselone na ovom meču.

Kraj druge četvrtine - 40:36 za Barselonu

Abrines pravi velike probleme Zvezdi, ubacio je četiri trojke iz isto toliko pokušaja. Nekoliko loših odluka igrača Zvezde pod oba koša u drugoj četvrtini moglo je da učini ovaj rezultat lošijim, ali crveno-beli su odlično odigrali u poslednjih par minuta.

Trojka Stefana Markovića, a onda i majstorija Luke Mitrovića održavaju beogradski tim u igri.

17' - Barselona u seriji

Vođstvo domaćeg tima 34:29 posle trojke Abrinesa, a crveno-beli imaju i problema sa većim brojem napravljenih faulova.

13' - Zvezda preokrenula na 25:20

Serija Zvezde i otvaranje druge četvrtine 10:2. Odlično funkcioniše napad crveno-belih u ovim trenucima, a i napad Barselone je usporio.

Kraj prve četvrtine - 18:15 za Varselonu

Imala je Barselona i šest poena prednosti, ali je Zvezda uspela da i to smanji. Abrines najefikasniji sa šest poena, Mirotić je ubacio pet, dok u redovima crveno-belih Bentil predvodi goste sa šest poena.

7' - Barselona ima prednost 17:13

Satoranski je lako ušao u reket ispred Vildoze i pogodio za očuvanje prednost Barselone.

4' - Barsa vodi 10:5

Prvo trojka Abrines, a onda posle slabe reakcije u napadu crveno-belih, u tranziciji Mirotić postiže lagane poene za pet poena domaćih u nizu.

Počela je utakmica!

Počeo je meč u Barseloni. Domaći tim igra u petorci Mirotić, Abrines, Satoranski, Šanli i Laprovitola.

Crvena zvezda, sa druge strane, sa timom Kampaco, Lazarević, Vildoza, Martin i Bentil.

Ovako izgleda tabela Evrolige