"Šta nam znači pobeda protiv Srbije, ako izgubimo od Bugara?"

Iskusni defanzivac Atletiko Madrida Stefan Savić upozorava na važnost meča Crne Gore protiv Bugarske

Fudbalska reprezentacija Crne Gore za šest dana započinje novi ciklus kvalifikacija i to za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

"Sokolovi" se nalaze u istoj grupi kao i Srbija i već 27. marta ih očekuje prvi okršaj protiv "orlova". No, iskusni Stefan Savić ističe da će meč koji prethodi tom za Crnu Goru biti najvažniji.

Crna Gora će 24. marta prvi meč u kvalifikacijama igrati protiv Bugarske u Sofiji, pre nego što u Podgorici ugoste Srbiju tri dana kasnije.

"Jasno mi je da se o nekim utakmicama govori i piše više nego o drugim, da se možda i neke pobede priželjkuju i slave više nego druge, ali, iskreno – šta nam znače tri boda protiv Srbije, ako izgubimo u Bugarskoj? S druge strane, ako pobedimo u Bugarskoj, onda bi i bod protiv Srbije možda bio dobar rezultat. Dakle, nama je prvi meč apsolutno najvažniji, tako mora da bude, to je fudbalsko pravilo, a pritom, jako je važno da ponovo krenemo dobro, pozitivan rezultat daje i mirnoću i motiv za dalje", rekao je Savić za "Vijesti".

Savić nije igrao u dva susreta Crne Gore protiv Srbije 2018. godine u Ligi nacija. Tada su "orlovi" slavili 2:1 u Podgorici i 2:0 u Beogradu.

"Nisam igrao tada zbog povrede, tako da će ovo biti moja premijera protiv komšija. Verujem da će to biti jedna velika i prava sportska manifestacija, duel najboljih igrača dve susedne zemlje i treba da se radujemo takvim utakmicama", poručio je Stefan Savić.

Srbija će, sa druge strane, kvalifikacije 24. marta početi protiv Litvanije u Beogradu.