Sport

Mesi na velikoj raskrsnici - na stolu novi ugovor PSŽ-a i opcija da se vrati u Barselonu

Argentinski fudbaler Lionel Mesi dobio je zvaničnu ponudu PSŽ-a za novi ugovor, ali je još uvek nije prihvatio, jer želi da zna kako će izgledati tim iz Pariza za narednu sezonu, prenosi Fabrisio Romano. Sa druge strane, katalonski mediji navode da je Mesi bliži odluci da se vrati u Brselonu, nego da ostane u Parizu
Mesi na velikoj raskrsnici - na stolu novi ugovor PSŽ-a i opcija da se vrati u BarselonuGetty © Alexander Hassenstein

Lionel Mesi ponovo se nalazi na velikoj raskrsnici u karijeri.

Situacija je slična kao i pre dve godine, kada je napuštao redove kluba u kojem je ponikao.

Smer bi ovoga puta ipak mogao biti obrnut, pošto se Argentinac već duže vreme razmišlja i nije isuviše siguran u projekat svog trenutnog kluba.

Mesi je dobio ponudu da produži ugovor sa PSŽ-om, ali argentinski reprezentativac želi da zna kakav će tim klub iz Pariza imati u narednoj sezoni pre nego što donese konačnu odluku, tvrdi poznati sportski novinar Fabricio Romano.

Mesi je u PSŽ stigao 2021. godine iz Barselone, a ima ugovor sa šampionom Francuske do 30. juna ove godine.

Romano ističe da Mesi želi pre nego što donese konačnu odluku da zna neke detalje o klubu i ekipi za narednu sezonu.

"Zanima ga ko će da vodi ekipu i kako će ona da izgleda pre nego što produži ugovor ili odluči da napusti PSŽ na kraju sezone. Ono što ja znam jest da je PSŽ već dao ponudu Mesiju, a on čeka da donese odluku na temelju projekta, trenera i nekih ključnih detalja. Sve je na Mesiju i njegovom ocu Horheu", zaključio je Romano.

Sa druge strane, drugačije informacije donosi Ćerar Romero, katalonski novinar.

Romero navodi da je Mesi znatno bliži odluci da ne produži ugovor sa timom iz Pariza, kao i da je u konstantnoj vezi sa trenerom Barselone Ćavijem.

Romero dodaje da se u Barseloni intenzivno radi na stvaranju uslova za povratak verovatno i najboljeg fudbalera u istoriji ovog sporta.

Mesijev otac je nekoliko puta u prethodnim nedeljama dolazio u Barselonu, a španski i katalonski mediji navodili su da je razlog posetama bio upravo razgovor sa upravom "Blaugrane", na čelu sa Đoanom Laportom.

Ono što je zanimljivo, a što navode i Romano i Romero, jeste da Mesi uopšte ne razmišlja o izazovnim ponudama iz MLS-a, kao i iz Saudijske Arabije.

image