Sport

Panter: Sledi najteži deo sezone, treba odbraniti domaći teren

Kapiten košarkaška Partizana Kevin Panter izjavio je za klupsku televiziju da će njegova ekipa pokušati da odbrani domaći teren i usreći navijače u narednim utakmicama Evrolige
Panter: Sledi najteži deo sezone, treba odbraniti domaći teren© ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana u narednih 10 dana igraju četiri veoma važne utakmice u oba takmičenja.

Prvo ih u petak očekuje meč sa Olimpijakosom, potom dva dana kasnije utakmica sa Cedevita Olimpijom i naredne nedelje dueli sa španskim gigantima u Evroligi - Realom i Barselonom.

Kapiten ekipe Kevin Panter, istakao je da sledi najteži period sezone.

"Pred nama su dve teške nedelje, najteže na kraju regularnog dela sezone. Počevši od petka. Daćemo sve od sebe, biti pozitivni, radićemo kao i tokom cele sezone. Pokušaćemo da odbranimo domaći teren i usrećimo navijače i sebe. Imamo svoje ciljeve. Karakter se gradi u teškim momentima, kao onim u decembru. Mnogi će stajati uz tebe samo kada imaš rezultat. Ali u najtežim trenucima vidiš od čega si napravljen. Videli smo kakvu podršku imamo. To je bila šansa da očvrsnemo. Nastavili smo i ti trenuci su značajni kada se borimo za plej-of, sutra možda i za fajnal for", izjavio je Panter.

Osvrnuo se potom američki bek sa srpskim pasošem na kapitenku traku koju je poneo ove sezone, kao i na odnos sa naivjačima Partizana.

"Cenim to i rekao sam na početku sezone. Velika je čast i ljudi to ovde ozbiljno shvataju. Ovaj klub je ozbiljan i mislim da je to odgovor na moj pristup i odnos prema igri i timu. Čast je kada te ovakav klub i ovakvi navijači prihvate kao kapitena. Naročito kao stranca. Svakim danom pokušavam to da opravdam. Nisam savršen, niti pokušavam da budem, ali želim da opravdam to na svakoj utakmici i treningu. Ne pokazujem emocije dok igram. Iskreno, kada pokazujem emocije, onda su to posebne situacije. Mnogo puta, navijači izazivaju emocije koje ja ne ispoljavam. Utakmice su žestoke, a oni su u samoj igri i zaista im je mnogo stalo. To i kod mene izazove da iskažem emocije", zaključio je Panter.

Crno-beli su u dosadašnjem toku sezone prvoplasirani tim Aba lige, dok u Evroligi imaju velike šanse da izbore plasman među osam najboljih timova.

image