Sport

Nije mogao da se nosi sa povredama - Ozil završio karijeru

Nemački fudbaler i doskorašnji član Bašakšehira Mesut Ozil, saopštio je da završava profesionalnu karijeru u 34. godini
Nije mogao da se nosi sa povredama - Ozil završio karijeruGetty © Alex Grimm

Završena je još jedna velika fudbalska karijera.

Mesut Ozil odlučio je da se u 34. godini života povuče iz profesionalnog fudbala.

U 17. godina dugoj karijeri, Ozil je branio boje nekih od najboljih klubova Evrope i nastupao za reprezentaciju Nemačke.

Igrao je za Šalke, Verder, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahče i Istanbul Bašakšehir.

U dresu "pancera" upisao je 92 internacionalna nastupa, a bio je član generaije koja je 2014. godine osvojila Svetsko prvenstvo.

Odluku o povlačenju iz profesionalnog sporta, Ozil je doneo nakon nove povrede.

"Zdravo svima, nakon detaljnog razmatranja, saopštavam da se povlačim iz profesionalnog fudbala. Imao sam privilegiju da budem fudbaler skoro 17 godina i sada mogu da kažem da sam zahvalan na neverovatnoj prilici", započeo je izlaganje Ozil na društvenim mrežama.

"Ipak, u poslednjim nedeljama i mesecima, pretrpeo sam ponovo razne povrede i bilo je sve jasnije da je vreme da se odlučim na ovaj potez. Bilo je ovo nezaboravno i sjajno iskustvo, ispunjeno neverovatnim momentima i emocijama. Želeo bih da se zahvalim mojim klubovima: Šalkeu, Verderu, Real Madridu, Arsenalu, Fenerbahčeu i Bašakšehiru, kao i trenerima koji su me podržavali, ali i saigračima koji su mi postali prijatelji".

"Posebna zahvalnica mora ići članovima moje porodice i najbližim osobama. Oni su bili uz mene na ovom putovanju od prvog dana i davali mi neizmernu ljubav i podršku, kako u dobrim vremenima, tako i u lošim", zaključio je Ozil.

image