Lesor: Sazreo sam kao igrač, Obradović mi dao šansu za tako nešto

Centar Partizana Matijas Lesor izjavio je za klupsku televiziju da je srećan što je dobio priliku da radi sa Željkom Obradovićem, koji mu je pomogao da sazri kao košarkaš

Francuski centar tokom ove sezone u Evroligi prosečno postiže 12 poena i ostvaruje sedam skokova, jednu blokadu i jednu ukradenu loptu.

"Ne mogu da kažem da sam očekivao nešto ovako. Došao sam ovde da imam novi izazov u Evrokupu. Kada sam ovde potpisao, cilj mi je bio da pomognem timu da se vrati u Evroligu, bilo kroz Evrokup ili ABA ligu. Nismo uspeli u tome, ali smo se ipak vratili u Evroligu. Srećan sam što sam deo ovog tima i što sam dobio priliku da igram za ovog trenera i pred ovim navijačima, makar u Evrokupu", istakao je Lesor.

Jedan od najboljih igrača Partizana izjavio je da je sazreo kao košarkaš.

"To je najbolja stvar koju sam mogao da poželim. Osećam sam se kao da nikada u Evroligi nisam dobio priliku da se pokažem. Uvek sam imao manju minutažu ili nešto slično. Sada imam priliku, a takođe sam i zreliji igrač. Shvatam svoju ulogu i odgovornost prema timu", izjavio je francuski centar, uz osvrt da je rad sa Obradovićem mogao samo da poželi.

Lesor nije imao dilemu u tome ko je najbolji evropski trener u istoriji ovog spota.

"On se vratio ovde, prihvatio novi izazov, novi pritisak na sebe. Osvojio je devet Evroliga, nema potrebe da se bilo kome više dokazuje. Naravno da bi ljudi u Srbiji poludeli kada bi osvojio i desetu", zaključio je Lesor.

Partizan u finiš sezone ulazi kao prvoplasirani tim ABA lige, dok u Evroligi ima više nego izgledne šanse da se domogne Top 8 faze takmičenja.