Sport

Partizan "ugušio" lidera Evrolige - rapsodija u Areni srušila Olimpijakos

Crno-beli su načinili veliki korak ka plasmanu u Top 8 fazu, ubacivši čak 90 poena protiv najbolje odbrane u ligi
Partizan "ugušio" lidera Evrolige - rapsodija u Areni srušila Olimpijakos© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Partizana polako ali sigurno grade put ka plasmanu u plej-of Evrolige. Posle pobede protiv prvaka Evrope, Efesa, prošle sedmice, sada je u Beogradskoj areni pao i lider takmičenja, Olimpijakos.

Crno-beli su velikana iz Pireja savladali rezultatom 90:75, odigravši skoro savršen meč, sa izuzetkom pada u trećoj deonici.

Ekipa Željka Obradovića počela je energično i nadahnuto, a odmah su dve trojke Džejmsa Nanelija i jedna Alena Smailagića nagovestile da bi ovo moglo da bude sjajno šutersko veče za domaće.

To je i bio slučaj - Partizan je ubacio čak 12 trojki naspram tri Olimpijakosa. Uz to, odbrana je uspevala da zaustavi Sašu Vezenkova (šest poena) i Kostasa Slukasa (osam).

Sa druge strane, Napad je funkcionisao perfektno u tri od četiri deonice. Naneli je ubacio 19 poena, Kevin Panter 17, a Dante Egzum 15. Uz njih, Matijas Lesor je ostvario "dabl-dabl" učinak, dominiravši pod košem sa 12 poena i 10 skokova.

Sada Partizan ima skor 17-13, što je za dve pobede bolje od osmoplasirane Baskonije i devetoplasiranog Žalgirisa. Do kraja su ostala još četiri kola, a crno-beli već mogu da namirišu Top 8 fazu.

  • 24. mar 2023 • 21:53

    21:53

    Kraj utakmice - pobeda Partizana 90:75!

    Fantastična partija ekipe Partizana, koja je stigla do pobede nad liderom Evrolige i tako se približila plasmanu u Top 8 fazu!

    Vođeni Nanelijem, Panterom i Egzumom, crno-beli su uspeli da stignu do 17. pobede u sezoni!

  • 21:38

    35' - Podiže se Partizan (76:62)

    Uspevaju crno-beli da naprave seriju 9:2 i to na kraju uz prvu trojku Janisa Papapetrua, koja je dugo čekana.

  • 21:32

    32' - Partizan vodi 67:58

    Više energije Partizana u prva dva minuta poslednje četvrtine, a tome je doprinelo moćno zakucavanje Egzuma. Posle toga i Lesor uspeva da iskoristi prazan reket.

  • 21:24

    Kraj treće četvrtine - 60:52

    Slukas pogađa za dva u poslednjim sekundama i smanjuje na osam poena razlike. Bilo je u jednom trenutku i samo četiri, jer je Partizan igrao nervozno i bez ideje u napadu. Ipak, i ovo je sasvim lepa prednost pred odlučujućih 10 minuta.

    Ipak, moraće bolje od 12:18 iz treće deonice.

  • 21:13

    25' - Veliki pad crno-belih (50:44)

    U prvih pet minuta treće četvrtine, samo dva poena za Partizan, a čak 10 za Olimpijakos. Odmah se značajno smanjila prednost koju su imali, pa je i Obradović morao da traži tajm-aut.

  • 20:48

    Poluvreme - Partizan vodi 48:34!

    Fantastično prvo poluvreme Obradovićevih pulena. Čak 14 poena prednosti, dobili su drugu deonicu rezultatom 21:12 i to dovoljno govori o ozbiljnosti Partizana i pod jednim i pod drugim košem.

    Naneli predvodi sa 13 poena, Panter ima devet, a Lesor uz osam poena ima i osam skokova.

  • 20:35

    15' - Trojka Pantera za "plus 14"

    Sjajna igra Partizana se nastavlja, a sada Kevin Panter pogađa za tri, za novu erupciju oduševljenja u Areni. Rezultat je 40:26!

  • 20:26

    12' - Naneli u elementu za 10 poena razlike

    Treća trojka Nanelija, a pre toga moćno zakucavanje Egzuma u kontri Partizana. Time crno-beli prvi put stižu do 10 poena prednosti. Olimpijakos je dezorijentisan u ovim trenucima...

  • 20:20

    Kraj prve četvrtine - Partizan vodi 27:22

    Odličan početak crno-belih. Naneli za sada najbolji sa 10 poena, Ledej šest, Madar i Lesor po četiri. Tri trojke domaćih igrača, dosta energije i Obradović će za sada sigurno biti zadovoljan.

  • 20:17

    8' - Opasna četvrtina (24:20)

    Na dva minuta do kraja prve deonice, Partizan ima plus četiri i to u vrlo efikasnoj četvrtini, sa obe strane. Naneli i Ledej za sada posebno dobro raspoloženi.

image