Novak krenuo u "misiju Rolan Garos"

Srpski teniser započeo pripreme na šljaci i željko iščekuje nova takmičenja

Novak Đoković krenuo je u "misiju Rolan Garos" i u svojoj akademiji na Dorćolu počeo da trenira na najsporijoj podlozi.

Đoković nije igrao od turnira u Dubaiju u kojem ga je Danil Medvedev zaustavio u polufinalu, a propustio je masterse u Indijan Velsu i Majamiju, zbog činjenice da mu kao nevakcinisanom strancu nije dozvoljeno da uđe na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

Svetski "broj 2" se posle kraćeg odmora i poslovnog puta u Ujedinjene Arapske Emirate, vratio na teniski teren i krenuo sa treninzima na šljaci.

On je na terenima SC Novak na Dorćolu bio pod nadzorom Viktora Troickog, nekadašnjeg saigrača u Dejvis kup reprezentaciji i glavnom treneru na akademiji.

Goran Ivanišević još se nije priključio, baš kao ni kondicioni trener Marko Paniki, odnosno fizioterapeuti Miljan Amanović i Klaudio Cimalja.

Potvrđeno je da će Novak sezonu na šljaci započeti na mastersu u Monte Karlu koji je na programu od 9. do 16. aprila, dok će odmah potom ići u Banjaluku na Srpska open.

Potom slede mastersi u Madridu (26. april – 7. maj) i Rimu (10-21. maj) koji se od ove godine igraju u produženom formatu, kao Indijan Vels i Majami.

Postoji mogućnost da preskoči jedan od ova dva velika turnira kako se ne bi premorio za Rolan Garos jer će posle takmičenja na Foro Italiku imati samo sedam dana odmora do grend slema u Parizu.

Glavni cilj je svakako trijumf u Bulonjskoj šumi gde će gotovo sve oči biti uprte u njega i Rafaela Nadala.

"Finale sa Nadalom na Rolan Garosu", odgovorio je nedavno Đoković srpskim novinarima na pitanje gde bi voleo da se susretne sa Nadalom u 60. međusobnom duelu koji im sledi.

Srbin trenutno vodi 30-29 u pobedama, obojica su osvojili po 22 trofeja na najvećim turnirima i okršaj u Rolan Garosu bi mogao da bude istorijski, možda i najveći od svih do sada.

U međuvremenu, pokušaće da se vrati na čelnu poziciju na ATP rang-listi, koju mu je nedavno ponovo preoteo Karlos Alkaraz.

Rolan Garos na programu je od 28. maja do 11. juna.