Ni Konte nije bio dovoljno dobar za Totenhem, možda bude Nagelsman

Trenerska vrteška u severnom Londonu se nastavlja, a klub i dalje ostaje bez šansi da se bori za trofeje

Fudbalski klub Totenhem saopštio je da raskinuo ugovor sa dosadašnjim menadžerom Antoniom Konteom.

"Želimo da saopštimo da su klub i Antonio Konte sporazumno raskinuli saradnju. Sa Konteom smo u prvoj sezoni uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona. Zahvaljujemo mu se na doprinosu i želimo sve najbolje u budućnosti", saopšteno je iz londonskog kluba.

Totenhem će u nastavku sezone voditi dosadašnji Konteov pomoćnik Kristijan Stelini, kao i Rajan Mejson. Stelini je vodio ekipu kada je Konte tokom sezone bio odsutan zbog operacije.

"Imamo još deset utakmica u Premijer ligi i imamo borbu za mesto u Ligi šampiona. Moramo svi zajedno da se borimo kako bi osigurali najviši mogući rezultat za naš klub i neverovatne, verne navijače", rekao je predsednik kluba Danijel Levi.

Konte (53) je Totenhem preuzeo u novembru 2021. godine. On je pre toga vodio Inter, Čelsi, Juventus, Sijenu, Atalantu, Bari, Areco, kao i selekciju Italije.

Njegov stalni zamenik mogao bi da postane Julijan Nagelsman, čovek koji je pre nekoliko dana otpušten iz minhenskog Bajerna.

"Skaj sport" navodi da je predsednik Totenhema Danijel Levi želeo da dovede Nagelsmana 2019. godine, pošto je uručen otkaz Maurisiju Poketinu. Međutim, Totenhem je tada postavio Žozea Murinja.

Mladi nemački stručnjak je i 2021. godine bio kandidat za menadžera Totenhema posle odlaska Murinja, ali se Levi odlučio za Kontea.

"Skaj sport" tvrdi da je Nagelsman navodno zainteresovan da preuzme Totenhem, ali prvo želi da se odmori i da razmotri sve mogućnosti.

Britanski mediji navode da se među kandidatima za novog menadžera londonskog kluba nalaze Marko Silva, Roberto de Zerbi, Seržo Konseisao, Tomas Frank i Vensan Kompani.

Totenhem je trenutno četvrti na tabeli Premijer lige sa 49 bodova.