Neće se kršiti tradicija, princeza od Velsa će odlikovati ruske tenisere ukoliko osvoje Vimbldon

Princeza od Velsa, Ketrin Midlton, nastaviće tradiciju na Vimbldonu i uručiti pehar pobedniku, čak i ako to bude ruski ili beloruski teniser, prenosi Tajms

Za razliku od prošle godine, ruski i beloruski teniseri i teniserke će ovoga puta najverovatnije učestvovati na prestižnom grend slemu - Vimbldonu.

Očekuje se da će u naredne dve nedelje i zvanično biti doneta ta odluka i potvrda iste.

Plan organizatora je da ruski i beloruski teniseri na turniru igraju pod neutralnim statusom, bez pominjanja njihovog porekla i isticanja zastave, kako na televizijskim prenosima, tako i na samim semaforima turnira.

Takođe, da bi nastupali na Vimbldonu, teniseri će morati da ispune jedan uslov – biće u obavezi da da potpišu dokument kojim će se obavezati da neće promovisati rusku vojnu intervenciju u Ukrajini tokom takmičenja.

Princeza od Velsa i vojvotkinja Kembridža Ketrin Midlton, nastaviće dugogodišnju tradiciju i uručiti odličje pobedniku Vimbldona, čak i ako to bude ruski ili beloruski teniser, informaciju je preneo Tajms.

Titulu na Vimbdonu brani srpski teniser Novak Đoković, koji je u prošlogodišnjem finalu savladao Australijanca Nika Kirjosa sa 3:1 u setovima.