Sport

Tadić: Mi smo isti narod, nadam se da će se i Srbija i Crna Gora plasirati na EURO

Mi smo jedan isti narod i nadam se da ćemo se plasirati dalje, rekao je Dušan Tadić o šansama Srbije i Crne Gore da se nađu na Evropskom prvenstvu 2024. godine
Tadić: Mi smo isti narod, nadam se da će se i Srbija i Crna Gora plasirati na EURO© R.R./ATAImages

Kapiten Srbije izjavio je da je zadovoljan pobedom nad Crnogorcima (2:0) na veoma teškom gostovanju u Podgorici.

"Crna Gora je dobra ekipa, organizovana… Posebno na svom terenu, mislim da su dva puta igrali nerešeno i sa Englezima. Znali smo da će biti nezgodna utakmica, bili su organizovani i kompaktni, a u kontranapadima dosta dobri. Najbitnije da smo pobedili", rekao je Tadić.

Nije bio iznenađen hrabrom igrom rivala.

"Znali smo da su borbeni, srčani… Samo smo hteli da 'guramo' loptu i znali smo da će vremenom da padnu."

Posle dugo vremena, Srbija je zabeležila dve pobede na otvaranju kvalifikacija, ali još ima vremena za napredak.

"Šest bodova je odlično, ali igra nije bila na zavidnom nivou. Mislim da možemo mnogo bolje i, kao što sam rekao, najvažnije je da smo osvojili bodove, ali ima mnogo stvari koje treba popraviti i verujem da hoćemo."

Kapiten je istakao da verovatno postoji strah kod igrača da se ne primi gol, što je posledica neuspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru, kao i da se nada da će obe selekcije obezbediti plasman na EURO.

"Nadam se, to je naš cilj i želja. Nadam se da će se obe ekipe plasirati, mi smo jedan isti narod i nadam se da ćemo se plasirati dalje", iskren je fudbaler Ajaksa.

Atmosfera u prestonici Crne Gore je bila sjajna, a "orlovi" su dočekani kao heroji.

"Super, od dana kad smo stigli, mnogo je dece, mislim da smo ih usrećili slikama, autogramima, kao što sam rekao, voleo bih da se i mi i Crna Gora plasiramo dalje", zaključio je Tadić.

image