Sport

Alkaraz grabi ka novoj masters tituli - na tri koraka da se reši Đokovića

Španac će u slučaju da ne trijumfuje na Floridi ponovo prepustiti Novaku Đokoviću čelnu poziciju na ATP listi
Alkaraz grabi ka novoj masters tituli - na tri koraka da se reši ĐokovićaGetty © Clive Brunskill / Staff

Karlos Alkaraz nastavlja da grabi ka tituli na mastersu u Majamiju, pošto je obezbedio plasman u četvrtfinale turnira pobedom nad Amerikancem Tomijem Polom - 6:4, 6:4.

Prvi teniser sveta je posle jednog sata i 38 minuta igre stigao na tri pobede do čuvenog prolećnog "Sanšajn dabla", pošto je prethodno trijumfovao i na turniru u Indijan Velsu.

Pol, nedavni polufinalista Australijan opena, doživeo je prekid svog niza od 12 pobeda u nizu protiv španskih tenisera, pošto nikako nije uspevao da nađe rešenje za igru Alkaraza. Imao je samo jednu brejk loptu u meču, pa nije mogao da naudi Špancu.

Alkaraz je sa po jednim brejkom u oba seta rešio meč u svoju korist i u četvrtfinalu ga čeka novi Amerikanac - Tejlor Fric, koji je prethodno savladao Holgera Runea.

Inače, Alkaraz će ostati prvi teniser na svetu posle Majamija isključivo ako odbrani trofej osvojen na istom mestu pre 12 meseci. U slučaju da Fric ili neko posle njega stane Alkarazu na put do kraja ove sedmice, narednog ponedeljka će Novak Đoković ponovo biti najbolji teniser sveta.

image