Sport

Teniseri Srbije u grupi sa Španijom, Južnom Korejom i Češkom

Dejvis kup selekcija Srbije igraće u septembru sa Španijom, Južnom Korejom i Češkom u grupnoj fazi finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa, odlučeno je žrebom u Malagi

Voljom žreba odlučeno je da Dejvis kup selekcija Srbije bude u Grupi C, čiji će domaćin biti Valensija od 12. do 17. septembra.

Selektor selekcije Srbije, Viktor Troicki, veruje da će svi srpski teniseri biti spremi da se takmiče na finalnom turniru.

"Pre svega drago nam je da smo i ove godine u grupnoj fazi takmičenja Svetske grupe Dejvis kupa. U sličnoj smo grupi kao 2022, ponovo igramo u Valensiji i ponovo protiv domaćina Španije, kao i Južne Koreje koju izuzetno poznajemo. Novi protivnik je reprezentacija Češke. Smatram da možemo proći ovu grupu, verujem da će svi biti spremni da se takmiče. Siguran sam da možemo proći ovu grupu i plasirati se na završno takmičenje u novembru. Ukoliko naš teniser broj 1, Novak Đoković, bude u ekipi definitivno možemo stići daleko na ovom takmičenju", izjavio je Troicki, a preneo TSS.

U grupi A, koja će se igrati u Bolonji, nalaze se Kanada, Italija, Švedska i Čile.

Mečevi Grupe B će se igrati u Mančesteru, a u njoj se nalaze Australija, Velika Britanija, Francuska i Švajcarska.

U grupi D su Hrvatska, Holandija, SAD i Finska, a mečevi će se igrati u Hrvatskoj.

Pobednici grupa i drugoplasirani napredovaće u finalnu fazu eliminacije u Malagi, koja je na programu od 21. do 26. novembra.

image