Sport

Ruski derbi u polufinalu Majamija, Alkaraz nastavio da "teroriše" rivale

Na mastersu u Majamiju ostala su još četvorica najboljih tenisera, od kojih dvojica dolaze iz Rusije
Ruski derbi u polufinalu Majamija, Alkaraz nastavio da "teroriše" rivaleGetty © Matthew Stockman

Danil Medvedev i Karen Hačanov u direktnom duelu odlučivaće o prvom finalisti drugog turnira iz serije 1.000 u sezoni.

Medvedev je nastavio sa sjajnom formom i, nakon tri titule i finala Indijan Velsa, ima priliku da se još jednom nadmeće za trofej.

Najbolji ruski igrač je do polufinala stigao teškom pobedom nad neugodnim Krisom Jubenksom – koji je na Floridi odigrao turnir karijere – rezultatom 6:3, 7:5.

Danil je iskoristio prekid zbog kiše, ali i nervozu mladog momka u finišu, koji jer prvi put u karijeri otišao ovako daleko na jednom velikom turniru. Zbog toga će debitovati u top 100 i od njega tek možemo očekivati velike stvari.

Što se tiče petog igrača na ATP rang-listi, on je posao završio za sat i po vremena i sada će igrati sa sunarodnikom Karenom Hačanovom.

Drugi momak iz Moskve imao je još lakši posao, pošto je sa 6:3, 6:2 eliminisao Argentinca Fransiska Serundola, nakon samo 75 minuta igre.

U drugom polufinalu ponovo ćemo gledati derbi "novog talasa" – Janik Siner i Karlos Alkaraz ukrstiće rekete na drugom uzastopnom turniru. Italijan je prvi došao do četvorice najboljih, nakon čega je to učinio i Španac.

Svetski "broj 1" preslišao je Tejlora Frica sa 6:4, 6:2 i potvrdio da ne želi da preda tron.

Šampion Indijan Velsa, koji brani titulu i na Floridi, šesti put u karijeri sastaće se sa Sinerom i trenutno vodi 3-2 u pobedama.

Ukoliko želi da ostane na prvoj poziciji, moraće da odbrani trofej jer, u suprotnom, ponovo će ga preskočiti Novak Đoković.

Masters u Majamiju se igra za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.

image