Sport

U Partizanu ne daju Vučeliću da ode - podneo ostavku, Skupština je odbila!

Crno-beli u narednom periodu ipak neće menjati predsednika kluba
U Partizanu ne daju Vučeliću da ode - podneo ostavku, Skupština je odbila!© Amir Hamzagic/ATAImages

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić ostaje na čelu kluba, odlučeno je u četvrtak na Skupštini crno-belih.

Vučelić je nakon dužeg izlaganja o svemu što je urađeno u poslednjih osam godina predložio Skupštini da ga razreši funkcije, ali je dobio poverenje i nastaviće da vodi klub.

"Učinio sam sve po meri svojih maksimalnih mogućnosti i osećam veliku odgovornost za situaciju i ambijent u kojem se našao Partizan. Bila mi je i jeste velika čast što sam legalno na čelu SD Partizan i na čelu FK Partizan i to mi je veliko priznanje. Nemam krivicu, ali imam veliku odgovornost i molim vas da usvojite moj izveštaj i prihvatite da me razrešite dužnosti predsednika FK Partizan. Legalno biran, legalno razrešen. Ostavke nisu moj stil ponašanja. Nisam davao ostavke po pravilu, ali iskreno molim, ne pozivajući se ni na zdravlje, ni na bilo šta drugo, da prihvatite ovaj izveštaj i da me razrešite dužnosti predsednika FK Partizan", rekao je Vučelić.

Ipak, Skupština FK Partizan je odbila taj predlog i ostavila Vučelića na mestu prvog čovek crno-belih. Početak sednice je kasnio više od dva sata, a Partizan je na kraju uspeo da obezbedi finansijska sredstva za dobijanje licence za takmičenje u Evropi naredne sezone.

"Hoću da vas obradujem, danas su uslovi za sticanje licence za igranje Partizana u Evropi ispunjeni. Hoću ponovo, iz sveg srca za to da zahvalim predsedniku, Aleksandru Vučiću i državi Srbiji, koja je svestrano i presudno pomogla", rekao je Vučelić.

On je dodao da je svestan da će Uprava sada biti pod dodatnim pritiskom navijača.

"Mogu posle ovoga da viču i jedno i drugo. Znam da će biti vređanja, da ne pominjem sad koja, znam da će se čuti i 'Uprava, napolje'. Samo, ne osećam se krivim. Učinio sam sve po meri svojih maksimalnih mogućnosti. One jesu ograničene, ali su po mojoj meri", poručio je Vučelić.

image