Sport

Partizan "našamarao" Real u grotlu Arene - 104 poena za pobedu vrednu Top 8 Evrolige!

Crno-beli još uvek nisu matematički obezbedili plasman u plej-of Evrolige, ali su praktično "jednom nogom" zagazili u Top 8 fazi, razbivši ove sezone jednu od najboljih ekipa Evrope
Partizan "našamarao" Real u grotlu Arene - 104 poena za pobedu vrednu Top 8 Evrolige!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Partizana stigli su nadomak plasmana u Top 8 fazu Evrolige, pošto su u grotlu Beogradske arene ne samo pobedili Real Madrid, već ih razbili i pokazali da imaju ogromne ambicije ove sezone.

Ekipa Željka Obradovića slavila je 104:90 u meču u kom su na tri minuta pre kraja imali i 20 poena prednosti, demonstriravši silu kakvoj se Madriđani nisu nadali.

Bio je Real do ovog kola sa identičnim skorom kao prvoplasirani Olimpijakos, bili su jedan od dva preostala tima sa jednocifrenim brojem poraza, ali vrela atmosfera u Beogradu je i to progutala.

Partizan je odigrao fantastično prvo poluvreme, ubacivši 49 poena. Čak i kada je Real nošen Džananom Musom i Mariom Hezonjom dodao gas u trećoj deonici i ubacio 34 poena, nije Partizan mnogo poklekao niti gubio glavu.

Obradovićev tim je ponovo zategao odbranu, crno-beli su primili samo osam poena u prvih sedam minuta, a nošeni Kevinom Panterom, Matijasom Lesorom i Danteom Egzumom stigli su do serije 16:4 koja je prelomila susret.

Panter i Lesor su ubacili po 16 poena, Egzum 15, a Džejms Naneli je moćnim zakucavanjem stigao do 14. I Alen Smailagić je bio dvocifren sa 11, kao i Joanis Papapetru sa 10, pa je jasno da je igračima Reala bilo teško da se fokusiraju na toliko različitih raspoloženih igrača.

U Realu je Musa ubacio 22 poena, Gabrijel Alehandro Dek 17, koliko je dodao i Hezonja. Ali tri najefikasnija igrača na meču nisu bila dovoljna protiv moćnog Partizana. Dobar deo susreta, crno-beli su pokazivali kvalitet koji ne da je vredan Top 8 faze, već i ozbiljne borbe za fajnal for.

Ipak, prvo će plasman u plej-of morati da potvrde u poslednja dva kola, koji ih očekuju protiv Monaka i Panatinaikosa.

  • 31. mar 2023 • 22:32

    22:32

    Partizan je pobedio Real Madrid 104:90!

    Velika pobeda Partizana, praktično su "uništili" Real Madrid surovim napadom. Imali su i 20 poena prednosti u finišu meča, a na kraju, posle manjeg opuštanja, 14 poena razlike. Crno-beli su naneli Realu tek 10. poraz u sezoni, a sada su tako blizu konačnog plasmana u plej-of!

  • 22:21

    Strašna serija Partizana za "plus 18"!

    Pogađa Smailagić, a onda zakucava Naneli za 94:76 na pet minuta do kraja! To je serija 16:4 za crno-bele, potpuno su se izgubili igrači Reala u poslednjih nekoliko minuta.

  • 22:14

    34' - Odličan početak crno-belih u četvrtoj četvrtini

    Partizan pravi seriju 8:2 u prva tri minuta i 15 sekundi poslednje četvrtine pa zato imaju 12 poena prednosti. Ponovo Dante Egzum predvodi Partizan, sa ukupno 15 poena.

  • 22:04

    Kraj treće četvrtine - 78:72 za Partizan!

    Prišao je Real i na pet poena u jednom trenutku, Musa i Hezonja su se razigrali, a Lesor je upravo Musu faulirao na šutu za tri poena samo dve i po sekunde pre kraja treće četvrtine.

    Zbog toga, samo šest poena prednosti, umesto devet... Šteta.

  • 21:47

    25' - Real u seriji (61:56)

    Solidno je Partizan počeo ovu četvrtinu, ali onda loša serija. Sva četiri "mala" faula iskorišćena su tako da su igrači Reala imali slobodna bacanja, pa posle poena Muse, Real se primakao na samo pet razlike, a bilo je i 12 u jednom trenutku.

  • 21:23

    Kraj poluvremena - Partizan vodi 49:38!

    Kakva završnica Partizana, kakva igra u poslednjih pet minuta druge deonice. Čak 28:15 u ovoj četvrtini za Partizan, uz seriju 14:2 u jednom trenutku. Dante Egzum predvodi sa 10 poena, ali dosta raspoloženih igrača crno-belih - Panter pogađa sa poludistance, Lesor je imao i jedno snažno zakucavanje, pa će Željko Obradović biti i te kako zadovoljan prikazanim.

  • 21:11

    16' - Partizan ima poen prednosti

    Imao je Partizan tri napada pri rezultatu 35:31 da dodatno povećaju prednost, ali nakon još jedne loše akcije crno-belih, Rudi Fernandez kažnjava trojkom.

    Nimalo iznenađujuće, Obradović zove tajm-aut...

  • 21:02

    13' - Partizan u seriji, ima prednost

    Odlična serija Partizana, kojom su crno-beli stigli do 29:27 - i to uz pomoć poena Egzuma pod faulom, a onda i tehničke greške trenera Reala.

    U ovoj četvrtini je 8:4 za domaće.

  • 20:54

    Kraj prve četvrtine - 21:23 za Špance

    Real vodi 23:21, Hanga i Musa predvode Madriđane sa po šest poena, Smailagić u Partizanu najefikasniji sa pet.

    Spor ritam u finišu četvrtine, mogao je Partizan i do boljeg rezultata da nije bilo tri promašena slobodna bacanja. Drže se crno-beli protiv jednog od najboljih timova u Evropi ove sezone.

  • 20:41

    Real se odlepio na 11:15

    Još četiri minuta i 13 sekundi do kraja prve deonice, a sve posle greške Smailagića koju Hezonja koristi za lake poene u tranziciji. Odmah sledi tajm-aut da se prekine mini-serija Reala.

image