Maestralni Siner "ugasio" Alkaraza i vratio Novaka na prvo mesto!

Italijan u derbiju sadašnjosti i budućnosti nije igrao samo za sebe, već i za Novaka Đokovića, koji će se od ponedeljka vratiti na prvo mesto

Janik Siner odigrao je maestralno i savladao velikog rivala Karlosa Alkaraza posle preokreta, u polufinalu mastersa u Majamiju – 6:7 (4:7), 6:4, 6:2.

Danil Medvedev je istakao da će neko "ugasiti požar zvani Alkaraz", koji je bio u seriji od 19 uzastopnih setova, a to je za rukom pošlo italijanskom teniseru.

Na "Hard rok stadionu" na Floridi viđen je spektakularan tenis i pobeda momka iz Tirola, koji će igrati u svom drugom masters finalu.

Takođe, on je eliminisao branioca titule, pa će Alkaraz ostati bez 640 bodova i prvog mesta na ATP rang-listi.

Na tron se, uprkos činjenici da nije igrao na američkoj turneji, vraća Novak Đoković i u ponedeljak će započeti 381. sedmicu.

Janik je od početka sezone evidentno podigao nivo igre i pronašao formulu da bude najopasniji na najvećim turnirima.

Već sada je jasno da će se sa Alkarazom boriti za najveće trofeje i širom sveta je ovaj okršaj nazvan "derbijem sadašnjosti i budućnosti".

Ovoga puta pripao je Italijanu, koji je izjednačio na 3-3 u međusobnom skoru.

Takođe, sprečio je Karlitosa da prvi put u karijeri kompletira "Sanšajn dabl", odnosno, posle Indijan Velsa osvoji i Majami.

Španac je uspeo da dobije prvi set u taj-brejku iako je bio u rezultatskom zaostatku, ali to nije omelo Sinera, koji je sad mnogo stabilniji psihički nego što je to bio slučaj ranije.

U drugom delu igre je ponovo izgubio brejk viška, ali je smogao snage da oduzme servis rivalu i dođe do izjednačenja u setovima.

Tada je "momentum" potpuno prebacio na svoju stranu i protutnjao kroz treći set, završivši posao za nešto više od tri sata igre.

Pored sjajne borbe i preokreta, sa ovog meča ostaće upamćen i fantastična razmena iz sedmog gema, koja će sigurno ući u izbor za poen sezone.

Siner sada ima još jedan korak do najvećeg pehara u karijeri, ali pred njim je teška prepreka jer je drugi finalista upravo spomenuti Medvedev.

Danil je u ruskom derbiju savladao Karena Hačanova za peto uzastopno finale u 2023. godini.

Masters u Majamiju se igra za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.