Sport

Nagelsman prvi favorit za klupu Čelsija, opcije su i Poketino, Enrike...

Nemački stručnjak i doskorašnji trener Bajerna Julijan Nagelsman, favorit je za mesto trenera Čelsija, koje je ostalo upražnjeno nakon što su "plavci" dali otkaz Grejemu Poteru
Nagelsman prvi favorit za klupu Čelsija, opcije su i Poketino, Enrike...Getty © Alexander Hassenstein

Finiš sezone u najkvalitetnijim fudbalskim ligama Evrope donosi neverovatne stvari.

Trend otpuštanja trenera nastavlja se iz dana u dan, a najnovija dvojica stručnjaka koja su dobila otkaz u Premijer ligi su Brendon Rodžers na klupi Lestera, kao i Grejem Poter na mestu šefa struke Čelsija.

Ove sezone, samo u engleskom fudbalskom prvenstvu, smenjeno je 12 trenera.

Veliku pažnju privlače informacije ko bi mogao da postane novi menadžer Čelsija, koji je uprkos ogromnim ulaganjima po dolasku američkih vlasnika, doživeo pravu rezultatsku katastrofu.

Tim iz Londona, u poslednjem kolu Premijer lige, doživeo je poraz od Aston Vile rezultatom 2:0, što je ostavilo Čelsi na 11. mestu na tabeli.

Uprava "plavaca" je reagovala i rešila da otpusti Grejema Potera, koji je došao početkom sezone iz Brajtona i potpisao petogodišnji ugovor.

Nedugo nakon otkaza, brzo su se pojavile informacije o potencijalnim Poterovim naslednicima.

Kako prenosi dobro obavešteni Fabrisio Romano, novinar Skaj Sporta, glavni kandidat za klupu Čelsija je niko drugi do Julijan Nagelsman, doskorašnji trener Bajerna.

Nagelsman je iznenađujuće smenjen u timu iz Minhena, ali bi brzo mogao da dobije novi angažman, kako je izuzetno cene iz Čelsija.

"Čelsi je stupio u incijalne kontakte sa Nagelsmanom. Još uvek nisu obavljeni razgovori sa Bajernom oko kompenzacije, a Čelsi će nastaviti sa internim razmatranjem. Nagelsman je prvi favorit i želja uprave londonskog kluba. Još uvek se ne pominju treneri poput Poketina", napisao je Romano na društvenim mrežama.

U međuvremenu, Čelsi je saopštio da će privremeni trener biti Bruno Saltor, nekadašnji fudbaler Brajtona i Poterov pomoćnik na klupi engleskog tima.

Do kraja sezone preostalo je još deset utakmica u Premijer ligi, te će Čelsi imati gotovo nemoguću misiju da se domogne mesta koje vodi u Ligu Evrope.

U Ligi šampiona, "plavci" igraju četvrtfinale, gde ih čeka dvomeč sa Real Madridom.

image