Bivši prvak sveta šokiran zvižducima navijača: Mesi mora da napusti PSŽ!

Slavni Francuz ima savet za Argentinca, kojem 30. juna ističe aktuelni ugovor sa Parižanima, a novi još uvek nije potpisao

Bivši reprezentativac Francuske Emanuel Peti komentarisao je zvižduke navijača Pari Sen Žermena upućene Lionelu Mesiju.

Najbolji fudbaler sveta bio je meta kritika navijača tokom meča PSŽ-a i Liona, u kojoj su Parižani izgubili 1:0 i tako zabeležili novi slab rezultat.

Legendarni Peti je rešio da stane u odbranu Argentinca.

"Čujem puno kritika koje kažu da Mesi hoda po terenu. Ali Mesi je dirigent orkestra, on upravlja saigračima", rekao je Peti za "RMC".

Nekadašnji prvak sveta iz 1998. i Evrope iz 2000. godine, kao i nekadašnji igrač Monaka, Arsenala, Barselone i Čelsija, rekao je da su "zvižduci upućeni Mesiju uvreda za fudbal" i da bi zbog toga Argentinac trebalo da napusti klub.

"Problem PSŽ-a nisu igrači poput Mesija i Nejmara. Moraš da znaš kako da ih iskoristiš. Pogledajte Argentinu koja je Mesija okružila ratnicima spremnima da umru i daju svoju krv za Mesija. To me podseća na vreme kada sam igrao sa Zidanom. Pa ne bih mu ja rekao da igra odbranu, već sam ja to morao da činim kako bi on upravljao orkestrom", slikovito je sve objasnio Emanuel Peti.