Sport

Ruskinja porazila Ukrajinku - pokvarila joj povratak posle odsustva zbog porođaja

Moskovljanka koja predstavlja Kazahstan bila je bolja od nekada treće teniserke sveta
Ruskinja porazila Ukrajinku - pokvarila joj povratak posle odsustva zbog porođajaGetty © Clive Brunskill / Staff

Ukrajinka Elina Svitolina vratila se na teniske terene posle godinu dana, nakon što je napravila prekid u karijeri zbog trudnoće.

Ipak, njen povratak na turniru u Čarlstonu nije bio uspešan, pošto je u prvom kolu turnira u SAD izgubila od rođene Moskovljanke koja predstavlja Kazahstan, Julije Putinceve.

Putinceva je Svitolinu savladala posle preokreta 2:1, po setovima 6:7, 6:2, 6:4 i tako eliminisala nekada treću teniserku sveta.

Svitolina je u oktobru prošle godine dobila dete sa francuskim teniserom Gaelom Monfisom, sa kojim je i u braku, a u proteklih godinu dana bila je jedna od najglasnijih ukrajinskih sportistkinja koja je pozivala na suspenzije ruskih i beloruskih sportista zbog rata u Ukrajini.

Putinceva, Ruskinja koja je 2012. prihvatila kazahstanski pasoš i predstavlja tu zemlju, u drugom kolu turnira u Čarlstonu igraće protiv Ruskinje Ekaterine Aleksandrove.

Inače, još jedna Ruskinja je bila bolja od Ukrajinke u Čarlstonu. Ana Kalinskaja je savladala Kalinjinu 7:6, 6:4 i takođe se plasirala u drugo kolo turnira.

image