Ruskinja porazila Ukrajinku - pokvarila joj povratak posle odsustva zbog porođaja

Moskovljanka koja predstavlja Kazahstan bila je bolja od nekada treće teniserke sveta

Ukrajinka Elina Svitolina vratila se na teniske terene posle godinu dana, nakon što je napravila prekid u karijeri zbog trudnoće.

Ipak, njen povratak na turniru u Čarlstonu nije bio uspešan, pošto je u prvom kolu turnira u SAD izgubila od rođene Moskovljanke koja predstavlja Kazahstan, Julije Putinceve.

Putinceva je Svitolinu savladala posle preokreta 2:1, po setovima 6:7, 6:2, 6:4 i tako eliminisala nekada treću teniserku sveta.

Svitolina je u oktobru prošle godine dobila dete sa francuskim teniserom Gaelom Monfisom, sa kojim je i u braku, a u proteklih godinu dana bila je jedna od najglasnijih ukrajinskih sportistkinja koja je pozivala na suspenzije ruskih i beloruskih sportista zbog rata u Ukrajini.

Putinceva, Ruskinja koja je 2012. prihvatila kazahstanski pasoš i predstavlja tu zemlju, u drugom kolu turnira u Čarlstonu igraće protiv Ruskinje Ekaterine Aleksandrove.

Inače, još jedna Ruskinja je bila bolja od Ukrajinke u Čarlstonu. Ana Kalinskaja je savladala Kalinjinu 7:6, 6:4 i takođe se plasirala u drugo kolo turnira.