Sport

Alkaraz ne igra u Monte Karlu zbog dve povrede - Đoković još bar mesec dana prvi na svetu

Ova vest trebalo bi da znači da će Novak Đoković makar do kraja aprila ostati na čelu ATP liste
Alkaraz ne igra u Monte Karlu zbog dve povrede - Đoković još bar mesec dana prvi na svetuGetty © Al Bello / Staff

Posle Rafaela Nadala, ni Karlos Alkaraz neće ove godine nastupiti na masters turniru u Monte Karlu, potvrdio je 19-godišnji teniser.

Ubrzo nakon što je legendarni Nadal saopštio da zbog povrede još uvek ne može da se vrati na teren, i doskorašnji prvi teniser sveta je saopštio da mora da odustane od dolaska u Kneževinu Monako.

Nakon odlične serije takmičenja, titula u Buenos Ajresu i Majamiju, finala u Rio de Žaneiru i polufinala u Majamiju, Alkaraz će ipak morati da neko vreme pauzira.

"Posle dva meseca u inostranstvu, srećan sam da sam se vratio kući, ali tužan što sam poslednji meč u Majamiju završio sa fizičkim nelagodama. Posle posete mom doktoru i testiranja, neću moći da se takmičim u Monte Karlu i tamo započnem sezonu šljake. Imam post-traumatski artritis u levoj šaci i mišićnu nelagodnost u kičmi koji zahtevaju odmor kako bih se pripremio za sve što mi predstoji", napisao je Alkaraz na svom zvaničnom Tviter profilu.

Ovo znači i da će Novak Đoković zasigurno još koju sedmicu duže biti najbolji teniser sveta. Srbin je obezbedio sebi prvo mesto na ATP listi i naredne nedelje, a zbog odsustva Alkaraza u Monte Karlu, prvi će biti i posle tog turnira. To verovatno znači i da će Đoković uspeti da makar do kraja aprila bude na prvom mestu, dok na red ne dođu mastersi u Madridu i Rimu.

Inače, pored Nadala i Alkaraza, i Kanađanin Feliks Ože-Alijasim je u utorak potvrdio da neće učestvovati u Monte Karlu.

image