Alkaraz ne igra u Monte Karlu zbog dve povrede - Đoković još bar mesec dana prvi na svetu

Ova vest trebalo bi da znači da će Novak Đoković makar do kraja aprila ostati na čelu ATP liste

Posle Rafaela Nadala, ni Karlos Alkaraz neće ove godine nastupiti na masters turniru u Monte Karlu, potvrdio je 19-godišnji teniser.

Ubrzo nakon što je legendarni Nadal saopštio da zbog povrede još uvek ne može da se vrati na teren, i doskorašnji prvi teniser sveta je saopštio da mora da odustane od dolaska u Kneževinu Monako.

Nakon odlične serije takmičenja, titula u Buenos Ajresu i Majamiju, finala u Rio de Žaneiru i polufinala u Majamiju, Alkaraz će ipak morati da neko vreme pauzira.

"Posle dva meseca u inostranstvu, srećan sam da sam se vratio kući, ali tužan što sam poslednji meč u Majamiju završio sa fizičkim nelagodama. Posle posete mom doktoru i testiranja, neću moći da se takmičim u Monte Karlu i tamo započnem sezonu šljake. Imam post-traumatski artritis u levoj šaci i mišićnu nelagodnost u kičmi koji zahtevaju odmor kako bih se pripremio za sve što mi predstoji", napisao je Alkaraz na svom zvaničnom Tviter profilu.

Ovo znači i da će Novak Đoković zasigurno još koju sedmicu duže biti najbolji teniser sveta. Srbin je obezbedio sebi prvo mesto na ATP listi i naredne nedelje, a zbog odsustva Alkaraza u Monte Karlu, prvi će biti i posle tog turnira. To verovatno znači i da će Đoković uspeti da makar do kraja aprila bude na prvom mestu, dok na red ne dođu mastersi u Madridu i Rimu.

Inače, pored Nadala i Alkaraza, i Kanađanin Feliks Ože-Alijasim je u utorak potvrdio da neće učestvovati u Monte Karlu.