Fudbalski savez tzv. Kosova: Žalićemo se UEFA na Fudbalski savez Srbije

Fudbalski savez takozvanog Kosova, saopštio je da će uložiti žalbu UEFA na Fudbalski savez Srbije (FSS), zbog takmičarskih utakmica koje se na Kosovu odvijaju pod okriljem FSS-a

"Nedavni izveštaji u medijima o održavanju takmičarskih utakmica od strane nelegalnih struktura Srbije na teritoriji Kosova, iako na amaterskom nivou, su uznemirujući i neprihvatljivi. FSK je raspravljao o ovim pojavama u okviru Saveta za sport i zatražio da se odmah preduzmu mere. Takve aktivnosti krše autoritet FSK i suverenitet Kosova uopšte. FSK traži od svih relevantnih državnih aktera, Saveta za sport i organa za sprovođenje zakona da hitno preduzmu istrage i zaustave ovakve nezakonite radnje i spreman je da pomogne stručnošću i podrškom kroz mehanizme UEFA i FIFA", navodi se u saoppštenju.

Fudbalski savez takozvanog Kosova saopštio je da je spreman da sarađuje sa srpskom zajednicom u fudbalu, ali da "ne dozvoljava nelegalna takmičenja".

"Povodom ovih nezakonitih radnji i direktne intervencije Srbije, kao i procesa licenciranja i najnovijih dešavanja istražnih organa protiv FSK, mi ćemo reagovati i zatražiti intervenciju UEFA, tokom sastanaka na kojima će biti delegacija na Kongresu UEFA, koji će biti održan u Lisabonu", navodi se saopštenju Fudbalskog saveza tzv. Kosova.