Zvezda sigurna u Subotici - Borjan izjednačio rekord, Katai prešao "stotku"

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u gostima subotički Spartak sa 4:1 u utakmici 29. kola Superlige Srbije

Crveno-beli su brzo došli do prednosti u Subotici - Bukari je umakao odbrani i protivničkom golmanu, pa u sedmom minutu smešta loptu u mrežu.

Međutim, domaći su izjednačili, praktično, u narednom napadu.

Posle loše reakcije odbrane Zvezde, lopta je završila u korneru, a nakon ubacivanja iz ugla najbolje se snašao Šimura i doneo Spartaku izjednačenje.

Posle velike gužve u kaznenom prostoru domaćih, sudija je pokazao na belu tačku, a penal je sigurno izveo Aleksandar Katai u 23. minutu meča.

Na 3:1 je povisio Kangva u 55. minutu, sjajnim udarcem sa distance.

Tačku na meč stavio je Katai, svojim drugim golom na utakmici, u 82. minutu.

Katai je postao deveti u istoriji najtrofejnijeg srpskog kluba sa postignutih 100 ili više golova.
Katai je protiv Spartaka postigao 100. (sa penala) i 101. gol (iz slobodnog udarca) u crveno-belom dresu, čime se učvrstio na devetom mestu večne liste strelaca kluba iz Ljutice Bogdana.

Prvi ispred njega je sa 109 golova legendarni Rajko Mitić, a ne bi bilo iznenađenje da ga Katai stigne i prestigne do kraja ove sezone.

Prvi gol u Zvezdi Katai je postigao 29. novembra 2014. godine u trijumfu nad OFK Beogradom (2:1).

Kapiten i golman fudbalera Crvene zvezde, Milan Borjan, izjednačio je rekord Ratomira Dujkovića po broju zvaničnih utakmica na kojima je branio za crveno-bele.

Borjan i Dujković su branili na po 266 utakmica za Crvenu zvezdu.

Borjan će na narednom meču Crvene zvezde u 30. kolu Superlige Srbije protiv Radničkog iz Kragujevca imati priliku da postane apsolutni rekorder crveno-belih među golmanima.

Crvena zvezda sad ima 21 bod više od TSC-a koji ima meč manje, a čak 22 više od večitog rivala Partizana koji je minimalno kod kuće savladao Voždovac (1:0).

Zvezda će u nedelju, u poslednjem kolu regularnog toka šampionata, ugostiti kragujevački Radnički, dok će Spartak istog dana u goste Kolubari.

U drugom meču 29. kola Superlige koji je odigran u isto vreme kad i duel Spartaka i Zvezde, Mladost GAT i Kolubara su u Novom Sadu odigrali 0:0.