Istorijski uspeh Jokićevog Denvera – plasman u plej-of sa prve pozicije!

Ekipa koju sa velikim uspehom predvodi Nikola Jokić učinila nešto što niko do sada nije u istoriji franšize duge skoro 60 godina

Denver nagetsi zvanično su se plasirali u plej-of i to sa prve pozicije Zapadne konferencije, što su učinili prvi put u istoriji.

Izabranici Majkla Melouna nisu igrali u noći između četvrtka i petka, ali su zahvaljujući porazu prvog pratioca Memfisa, tri utakmice pre kraja regularnog dela obezbedili zvanje prvog nosioca.

Grizlisi su kao gosti poraženi od Nju Orleansa rezultatom 138:111 i matematički ostali bez šansi da se bore za sam vrh tabele.

Uprkos lošoj formi u poslednje vreme (tri poraza na četiri utakmice), "grumenje" će sada u potpunosti moći da se koncentriše na doigravanje.

Trenutno su na učinku od 52 pobede i 27 neuspeha, dok Memfis ima skor 50-30.

Denver je od 1976. učesnik najjače lige sveta, a interesantno je da nikada do sada nije igrao finale najjače lige na svetu, iako je deset puta bio pobednik divizije.

Pre ulaska u NBA, Nagetsi su igrali u ABA ligi, gde su u poslednjoj sezoni stigli do finala, ali su izgubili od Njujork netsa (sadašnji Bruklin nets).

Denver, ima najbolji tim na Zapadu, ali i statistički ubedljivo najboljeg igrača s obzirom na to da Jokić po utakmici prosečno beleži 24,8 poena, 11,9 skokova i 9,8 asistencija.