Četvrti trijumf u nizu: Zvezda pobedila Olimpijakos

Košarkaši Crvene zvezde u dvorani “Aleksandar Nikolić” pobedili su Olimpijakos rezultatom 85:77 u okviru 33. kola Evrolige. Bio je to četvrti trijumf zaredom za ekipu Duška Ivanovića u elitnom takmičenju, u kojem je srprski prvak izgubio šansu da se plasira u plej-of.

Najefikasniji u redovima domaće elipe bili su Fakundo Kampco sa 18 poena i osam asistencija, dok je Džon Haland dodao 17 poena.

U grčkom timu se istakao Aleksandar Vezenkov sa 16 poena i osam skokova.

Olimpijakos je bolje otvorio meč i sa distance je kažnjavao uspavanu ekipu Crvene zvezde. Vezenkov i Slukas su bili raspoloženi u napadu, dok su Blek i Fol pravili probleme centrima Crvene zvezde pod košem.

Beogradski "crveno-beli" su tek krajem četvrtine preko Petruševa i Vildoze uspeli da se rezultatski približe protivniku.

U drugoj četvrtini Crvena zvezda je bolje kontrolisala skok i uspela da u napadu iskoristi brzinu Kampaca koji je probijao odbranu gostiju.

Dobrić i Petrušev su upisali vrlo bitne poene kroz tranziciju, pa je tako rezultat na poluvremenu iznosio 47:45 u korist gostujućeg tima.

U trećoj deonici Olimpijakosu je stao šut za tri poena, redom su promašivali Vezenkov i Papanikolau. Sa druge strane Kampaco je delio asistecnije i postizao poene uglavnom preko solo prodora.

Do kraja treće deonice domaća ekipa je uspela da održi prednost od minimum pet poena.

Tokom poslednje četvrtine istakao se Halanad koji je preko tranzicije dolazi do svojih poena i tako održavao prednost svoje ekipe.

Olimpijakos je pokušao da uspori igru zbog Kampaca i Vildoze, ali beogradski "crveno-beli" su nametnuli svoj ritam i na kraju došli do trijumfa.

Crvena zvezda je trenutno na 11. poziciji sa 16 pobeda i 17 poraza, dok je Olimpijakos i dalje prvi na tabeli sa 23 pobede i 10 poraza.

U narednom kolu Evrolige beogradski "crveno-beli" dočekuju Fenerbahče, dok Olimpijakos igra kod kuće sa ekipom Baskonije.

6. apr 2023 • 20:52

Kraj

Crvena zvezda pobedila je Olimpijakos rezultatom 87:79.

Petrušev ponovo!

Posle još jednog zakucavanja Petruševa Zvezda vodi 85:78 .

Holand blista

Holand pogađa svoj 17. poena na meču i donosi Zvezdi prednost od 80:71.

Kampaco ne staje

Domaćini treću deonicu završavaju vođstvom 65:59 zahvaljujući Kampacu.

Ubrzan tempo

Posle odmora obe ekipe su ubrzale tempro i krenule sa intezivnom igrom. Posle trojke Kampaca Zvezda vodi 54:47. 

Poluvreme

Olimpijakos vodi 47:45. Najefikasniji uz Zvezdi posle pola utakmice su Luka Vildoza i Fakundo Kampaco sa po 8 poena, a 7 je ubacio Ognjen Dobrić. U Olimpijakosu po 11 poena imaju i Vezenkov i Vokap. 

Ilić donosi prednost domaćinima

Posle pogađanja Dalibora Ilića i Holanda Crvena zvezda vodi 41:39.

Kampaco vraća Zvezdu u igru

Argentinac je ušao u sjajan ritam i vraća domaćine u igru. Rezultat je 34:32.

Petrušev pogađa za kraj četvrtine

Zvezda smanjuje prednost i sada ima četiri poena manje (30:26) od rivala.

Grčki tim ne staje

Olimpijakos nastavlja sa svojom ofanzivom i posle šuta Vokapa prvi put na meču dolazi do dvocifrene prednosti 28:17.

Dobra ofanziva Olimpijakosa

Olimpijakos posle trojke Ajzee Kenana vodi sa 7:3. Prethodno su poene za goste postigli Fal i Vezenkov, dok su za domaći klub strelci bili Dobrić i Kuzmić.

Utakmica je počela

Olimpijakosu je potreban jedan trijumf u poslednja dva kola kako bi obezbedio prvo mesto pred start plej-ofa, dok će Zvezda pokušati da dođe do četvrte pobede u nizu u Evroligi.