Sport

Čeferin na udaru - optužen da je lagao, ne bi smeo da bude predsednik UEFA?

Slovenački mediji proteklih dana opširno pišu o navodnim lažima u biografiji prvog čoveka evropskog fudbala
Čeferin na udaru - optužen da je lagao, ne bi smeo da bude predsednik UEFA?Getty © Dean Mouhtaropoulos / Staff

Aleksandar Čeferin ponovo je u sredu izabran za predsednika UEFA, pošto je čelna organizacija evropskog fudbala izglasala jedinog kandidata i dodelila mu novi mandat.

Ipak, mediji u Sloveniji tokom protekle sedmice naširoko tvrde da je Čeferin lagao o svojoj biografiji, zbog čega ne bi smeo da bude predsednik UEFA jer u tom slučaju ne bi ispunjavao neophodne uslove.

Čeferin je predsednik UEFA postao 2016. godine, a slovenački portal "Prava" objavio je niz dokumenata kojima navode da se potvrđuje da prvi čovek evropskog fudbala nije bio u Izvršnom odboru NK Olimpija Bežigrad od 2006. do 2011. godine.

Naime, Čeferin je u svojoj biografiji to naveo, a upravo ta stavka ostavila mu je mogućnost da se kandiduje za predsednika UEFA. Ipak, "Prava" tvrdi da Čeferin nikada nije obavljao tu funkciju u bežigradskom klubu, nakon što su dobili dokumenta iz kluba.

O njihovom istraživanju se navodi da su detaljnim pregledom svih zapisnika sa sednica uprave NK Olimpija utvrdili da se ime Aleksandra Čeferina ne pojavljuje nijedan jedini put u tom petogodišnjem periodu.

"Prava" su objavila pomenuta dokumenta, postavljajući pitanje "Kada će Aleksandar Čeferin odgovarati za laž?"

image