Sport

Povreda je ostavila posledice – Jokić neprepoznatljiv u finišu sezone

Denver je osigurao prvo mesto u plej-ofu na Zapadu, ali se ne nalazi u dobroj formi pred doigravanje
Povreda je ostavila posledice – Jokić neprepoznatljiv u finišu sezone© Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Košarkaši Denver nagetsa doživeli su novi poraz, ovoga puta u Solt Lejk Sitiju bolja je bila Juta rezultatom 118:114.

Ekipa Majkla Melouna je ispisala istoriju franšize i prvi put će od nastanka biti na čelu tabele u plej-ofu, ali forma ne može da raduje nikoga iz Kolorada.

Posebno ne stanje u kojem se nalazi najbolji igrač Nikola Jokić, koji je zbog povrede propustio prethodne tri utakmice, a po povratku na parket je nastavio sa bledim partijama.

Jokić je na parketu proveo 26 minuta i za to vreme zabeležio neverovatan dabl-dabl od šest poena (2/5 šut iz igre, 0/1 za tri, 2/2 sa penala), 10 skokova i 10 asistencija.

To mu je bio tek treći put od početka sezone da je iz igre šutirao manje od 50%.

Momak iz Sombora je početkom četvrte četvrtine izašao iz igre i više se nije vraćao, a Denver je uspeo da prokocka pobedu, iako se vratio iz "debelog" minusa u prvom poluvremenu.

Srpski reprezentativac se najverovatnije oprostio od trećeg uzastopnog MVP priznanja, iako je tokom čitave sezone bio najbolji pojedinac u najjačoj ligi na svetu.

Pored Jokića, zapaženu rolu u Denveru imao je Kentavijus Kaldvel-Poup sa 21 poenom i tri asistencije.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Očaji Agbadži sa 28 poena, uz tri skoka i tri asistencije, a pratio ga je Luka Šamanić sa 23 poena i osam skokova, što je bila jedna od boljih partija u karijeri.

Denver ima još jednu utakmicu u regularnom delu šampionata, a onda će u prvoj rundi plej-ofa igrati protiv boljeg iz plej-in turnira.

Potencijalni rivali su mu Minesota timbervulvsi, Oklahoma Siti tander, Los Anđeles lejkersi i Nju Orleans pelikansi.

image