Spektakl u Ligi šampiona: Bajern na Mančester siti, novi duel Gvardiole i Tuhela

U prvim četvrtfinalnim mečevima Lige šampiona sastaju se Mančester siti i Bajern, odnosno Benfika i milanski Inter. Utakmice su na programu u 2100, kretanje rezultata i tok meča možete pratiti na našem poratlu

Iako bi mnogi želeli da gledaju ove timove u finalu, žreb Lige šampiona spojio je Mančester siti i Bajern dva stepenika ranije.

U "finalu pre finala" sastaju se dve ekipe koje nemaju poraz u Ligi šampiona ove sezone.

Ekipe od kojih se mnogo očekivalo (a i dalje se očekuje) u ovoj sezoni, pa bi poraz u ovom dvomeču bio veliki neuspeh, kako za jedne, tako i za druge.

Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola, pre "građana" vodio je upravo Bajern, sa kojim, ipak, nije uspeo da se domogne evropskog trona.

"Bajernov tim nije pravljen da bi gledao šta će se desiti u revanšu. Pravljen je da dođe ovde i da pobedi. Iz mog iskustva kada sam bio tamo, znam da nije bitno gde igraš - moraš svuda da budeš Bajern. Moraš da probaš da pobediš. Ako se brane više nego obično, to je zato što igraju dobro. Ne mislim da će Bajern doći ovde, sedeti, braniti se 90 minuta, praviti dve ili tri kontre i onda da će gledati šta će biti u Minhenu", istakao je Gvardiola.

Siti je u sjajnoj formi - vezao je osam pobeda, dok sa druge strane, Bajern ima ne tako bajan period iza sebe.

Nedavno su, neočekivano, smenili Julijana Nagelsmana, a na njegovo mesto doveli Tomasa Tuhela.

Nekadašnji trener Čelsija i PSŽ-a je startovao pobedom u derbiju nad Dortmundom, ali je zato ispao iz Kupa od Frajburga u četvrtfinalu.

"Vrlo je jasno kako igra Mančester siti. Pep je tu šest-sedam godina i to je vrhunac evropskog fudbala. Oni su 'zlatni standard'. A na sve to, u odličnoj su formi", rekao je Tuhel.

Gvardiola i Tuhel su se do sada sastali deset puta - više pobeda je odneo Španac, ali je Nemac bio uspešniji u najznačajnijem meču - finalu Lige šampiona.

U drugoj današnjoj utakmici, Benfika će na svom terenu dočekati Inter.

Uz Siti i Bajern, Benfika je treći tim koji ove sezone nije osetio gorčinu poraza u Ligi šampiona.

Benfika ulazi kao blagi favorit u prvi meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Intera, koji nije ostvario pobedu na poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima.

Portugalski mediji navode da će Benfika biti oslabljena, pošto će na ovoj utakmici igrati bez Julijana Drakslera, Aleksandra Baha, Gonzala Gedeša i Mihaila Ristića.

Italijanski mediji navode da Romelu Lukaku najverovatnije neće biti u startnoj postavi Intera, dok su Milan Škrinijar i Hakan Čalhanoglu pod znakom pitanja za meč u Lisabonu.

Oba meča se igraju od 21.00, kretanje rezultata i tok oba meča možete pratiti na našem portalu.