Zbog čega Jokićev bivši saigrač ne želi da srpski košarkaš uzme novu MVP nagradu

Američki košarkaš, Demarkus Kazins, kaže da ne bi voleo da Nikola Jokić ove sezone bude proglašen za najkorisnijeg igrača lige

Kazins, nekada jedan od dominantnijih igrača u NBA ligi čiju su karijeru ozbiljno poremetile povrede, prošle sezone je, na kratko, bio saigrač Nikoli Jokiću u Denveru.

"Ne sviđa mi se opcija da Jokić bude trostruki uzastopni MVP, jer onda on postaje konkurent za najboljeg igrača koji je ikada dodirnuo loptu. Mislim da svi možemo da se složimo da on to nije. Ne kažem da on to neće biti i da neće zaslužiti na kraju karijere. Ali, u ovom trenutku, nije u redu da o tome pričamo. Nije osvojio ništa, nije bio u finalu. Ima mnogo stvari u igri", izjavio je Kazins u razgovoru sa Kevinom Garnetom u njegovom podkastu.

"Bugi" dodaje da Jokić sa tri uzastopne MVP titule potpuno menja poredak najboljih igrača u istoriji NBA lige.

"Da li je bolji od Šakila, Olajdžuvona, Dankana, Čemberlena? To je teška priča zbog onoga što su ovi momci uradili. Vidimo kako su se njihove karijere razvile. Sa tri uzastopne MVP nagrade, može da se kaže da je Jokić, ne samo nabolji centar svih vremena, već najbolji igrač u istoriji. A to mi nije baš prijatno da kažem", istakao je Kazins.