Đoković odradio posao protiv Rusa - malo mučenja, pa pobeda u Monte Karlu

Najbolji teniser sveta je upisao trijumf u prvom meču na šljaci ove sezone

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Monte Karlu, pošto je savladao Ivana Gahova 7:6, 6:2.

Đoković je protiv 198. tenisera sveta iz Rusije imao dosta problema u prvom setu, ali je uspeo da maksimalnim rezultatom reši meč u svoju korist.

Novak je u prvom meču na šljaci ove sezone igrao protiv igrača koji nije trebalo da učestvuje ni u kvalifikacijama za Monte Karlo, ali je spletom srećnih okolnosti stigao na turnir i upisao tri pobede pre ovog susreta.

Gahov, koji je isticao da mu je Đoković idol, pokazao je odličan nivo igre, dok se Srbin mučio i nije uspevao da pronađe svoj pravi ritam. Ipak, u drugom setu je napravio dva uzastopna brejka, pa je za sat i 47 minuta igre stigao do trijumfa.

Đoković u trećem kolu igra protiv jednog od dvojice Italijana. Lorenco Muzeti i Luka Nardi će u sredu igrati meč i odlučiti ko će u četvrtak na megdan najboljem igraču sveta.

11. apr 2023 • 18:01

Pobeda Đokovića 7:6, 6:2!

Novak Đoković je savladao Rusa Ivana Gahova, debitanta na masters turnirima. Slavio je 7:6, 6:2 u drugom kolu mastersa u Monte Karlu - bilo je mučenja u prvom setu, ali posle je sve došlo na svoje mesto i najbolji teniser sveta je upisao 16. trijumf ove godine.

U narednom kolu ga čeka Italijan - ili Nardi ili Muzeti.

Još samo dva gema - 4:2

Potvrđuje Đoković onaj brejk lagano osvojenim gemom na svoj servis. Sve je bliži plasmanu u treće kolo.

Evo brejka, Novak vodi 3:2

Počeo je Đoković drastično da forsira udarce na bekhend Gahova, a posle duple greške, najbolji teniser sveta stiže do prednosti brejka. Sada samo još da to i potvrdi.

Nastavlja se bez brejka - 2:2

I naredna dva gema drugog seta su bila mirna, bez drame i bez brejk prilika. Đoković izjednačava na 2:2.

Po jedan gem na obe strane - 1:1

Miran početak drugog seta. Rus uzima prvi, Srbin drugi gem. U jednom trenutku čak se čula i opaska Đokovića kada je glasno rekao "Svi protiv mene proigraju".

I zaista, Gahov danas ne igra kao da je 198. igrač sveta.

Đoković osvaja prvi set - 7:6!

Teškom mukom, daleko od svog nivoa igre, ali Novak Đoković stiže do vođstva - bilo je 7:5 u taj-brejku, iskoristio je treću set loptu.

Možda ovo bude i dobro za Novaka da se što pre navikne na sporu podlogu, ali daleko je ovo od onog Đokovića na kog smo navikli.

Gledaćemo taj-brejk!

Novak je do sada osvojio 300 taj-brejkova u karijeri, izgubio ih 160, a sada će morati još jednom da igra odlučujući gem pošto je Gahov sačuvao svoj servis i stigao do 6:6.

Đoković vodi 6:5

Po jedan gem na obe strane, a onda je bilo 0:30 na servis Srbina u 11. gemu. Ipak, uspeva Đoković da smiri igru i osvoji još jedan gem. Gahov će sada servirati za ostanak u prvom setu.

Novak uzvraća istom merom - 4:4!

Ekspresna reakcija najboljeg igrača sveta, koji je odmah stigao do vezanih brejk lopti i drugu uspeo da iskoristi. Sada će ponovo Novak biti na servisu.

Šok u Monte Karlu - Gahov stiže do brejka!

Ovaj 198. teniser sveta je napravio brejk, vodi 4:3 i u sledećem gemu će servirati! Novak ne igra na dovoljno dobrom nivou u svom prvom meču na šljaci i moraće da podigne nivo igre protiv motivisanog Rusa.

I Gahov se izvukao - 3:3

Šteta za ovaj gem, i Novak je imao 15:40 na servis rivala. Ipak, debitant na mastersima je dva puta odlično servirao baš kada mu je to bilo najpotrebnije.

Novak spasio dve brejk lopte - 3:2

Uspeo je Đoković od 15:40 na svoj servis da ipak osvoji taj gem. Nije bilo jednostavno, ali je čvrstom igrom gradio poene kojim nije dozvolio Rusu da povede.

Pre toga su oba igrača lako osvajala gemove na svoje servise.

Uspeva Gahov da stigne do 1:1

Deset minuta igre u prva dva gema. U ovom na servis Rusa je u par navrata bio rezultat 40:40, ali Gahov uspeva da sačuva gem.

Đoković osvaja prvi gem u meču

Startovao je meč u Monte Karlu, a Đoković na svoj servis stiže do prvog gema. Sigurna igra za sada.

Đoković i Gahov na terenu

Srbin i Rus su izašli na teren i uskoro počinje zagrevanje, a za desetak minuta i sam meč na Centralnom terenu u Monte Karlu.

Kada će Novak biti na terenu?

Meč Đoković - Gahov zakazan je posle duela Andreja Rubljova i Hajmea Munara, a tamo je trenutno u toku treći set.