Lejkersi preživeli Minesotu i izbegli Jokića u doigravanju

Jedna od najznačajnijih franšiza u istoriji NBA lige vraća se u plej-of i to nakon dramatične pobede nad "vukovima"

Košarkaši Los Anđeles lejkersa plasirali su se u doigravanje pobedom posle produžetka nad Minesotom u plej-in turniru – 108:102.

"Jezerdžije" su prošle sezone propustile nadmetanje za titulu, i ove su imali velikih poteškoća, ali su se našli među osam najboljih ekipa na Zapadu, pa čak uspeli i da izbegnu prve nosioce Denver nagetse, koje predvodi naš Nikola Jokić.

Duel u "gradu anđela" doneo je mnogo preokreta, Minesota je imala dvocifreni višak na poluvremenu (49:60), ali je usledio preokret domaćina.

I to u najboljem trenutku – na 1,4 sekunde do kraja regularnog dela utakmice Denis Šruder je pogodio trojku za 98:95, što je bilo prvo vođstvo Lejkersa. Činilo se da imaju pobedu u džepu, ali je onda Majk Konli fauliran pri šutu za tri poena.

Pogodio je sva tri slobodna bacanja i odveo meč u produžetak, ali Timbervulvsi nisu imali snage da se odupru rivalu.

Rui Hačimura je pogodio važan šut, a trijumf overio Šruder sa linije za slobodna bacanja.

Najbolji učinak u Lejkersima imao je Lebron Džejms sa 30 poena, 10 skokova i šest asistencija, dabl-dabl je ostvario i Entoni Dejvis sa 24 poena i 15 skokova, ali je spomenuti Šruder bio igrač odluke. Čak 18 od 21 poena je postigao u drugom poluvremenu i produžetku, a stigao je i da uhvati četiri lopte.

Karl-Entoni Tauns je u gostujućem timu zabeležio dabl-dabl učinak sa 24 poena i 11 skokova, Majk Konli je dodao poen manje, Torin Prins je postigao 14 poena, a dabl-dabl je ostvario i Kajl Anderson sa 12 poena i 13 asistencija.

Lejkersi sa sedmog mesta u Zapadnoj konferenciji idu u plej-of, gde ih čeka ekipa Memfisa.

Minesota u borbi za osmo mesto igra sa pobednikom meča između Nju Orleansa i Oklahome.

Osmi tim Zapada u prvoj rundi plej-ofa igra sa Denverom.