Sve smo bliži duelu Jokića i Pokuševskog u plej-ofu NBA lige

Košarkaši Oklahoma Siti tandera plasirali su se u "finale" plej-in turnira Zapadne konferencije NBA lige

Oklahoma je na gostujućem terenu u Nju Orleansu savladala Pelikanse rezultatom 123:118 i ima priliku da se domogne doigravanja.

Pred Tanderom je duel protiv Minesota timbervulvsa za poslednju kartu za plej-of, pošto su "vukovi" prethodno poraženi od Los Anđeles lejkersa.

U slučaju trijumfa, ekipa za koju igra naš Aleksej Pokuševski, u prvoj rundi ići će na prvoplasirani tim Zapada, a to su Denver nagetsi, koje sa velikim uspehom predvodi Nikola Jokić.

Ipak, pitanje je da li će Pokuševski biti u sastavu jer je propustio dobar deo sezone zbog povrede, uključujući i okršaj sa "pelikanima".

Gosti su uspeli da trijumfuju u veoma neizvesnom meču u kojem su se ekipe više puta menjale u vođstvu. Oklahoma je u finišu utakmice došla do prednosti koju je uspela da sačuva u penal završnici.

Šaj Gildžus-Aleksander je nosio Tander sa 32 poena, te je prelomio meč skok-šutom i sa četiri ključna slobodna bacanja u poslednjih 30 sekundi meča. Njega je pratio Džoš Gidi sa 31 poenom, 10 asistencija i devet skokova, dok je Lu Dort dodao 27 poena.

Pelikanse je u poslednjem meču sezone predvodio Brendon Ingram sa 30 poena, od čega je 20 ubacio u drugom poluvremenu, uključujući trojku na 4,3 sekunde pre kraja za poslednju nadu Nju Orleansa.

Tander će gostovati kod Minesote u noći između petka i subote po srednjoevropskom vremenu.