Neočekivano brzo: Đoković eliminisan sa turnira u Monte Karlu

Najbolji teniser planete Novak Đoković eliminisan je u osmini finala Mastersa u Monte Karlu pošto je posle velike borbe i jednočasovne pauze zbog kiše poražen od Italijana Lorenca Muzetija 1:2 (6:4, 5:7, 4:6) u meču koji je trajao dva sata i 56 minuta, a obeležili su ga loši servisi oba igrača, kao i neopravdani zvižduci publike Srbinu

Đoković je bolje otvorio meč i već u četvrtom gemu stigao do brejka, ali je odmah zatim Italijan uzvratio ribrejkom.
Srbin je međutim u narednom gemu opet napravio brejk, da bi kod vođstva 5:3, na servis Muzetija, imao dve set lopte, ali ih nije iskoristio.

U sledećem gemu imao je Đoković još jednu set loptu, ali ne samo da je nije iskoristio, nego je dozvolio Italijanu da preokrene i napravi brejk.

Ipak, u narednom gemu Đoković stiže do novih set lopti, a iskoristio je treću u tom gemu, a ukupno šestu za vođstvo 1:0.

Drugi set je počeo brejkom Muzetija. Dve brejk-lopte Italijan nije iskoristio, ali treću jeste.
Uzvratio je međutim Novak novim brejkom već u sledećem gemu. Treći gem je ponovo pripao Muzetiju koji je opet uspeo da oduzme servis Srbinu, da bi u četvrtom opet Novak vratio brejk.

Zatim je konačno prekinuta serija od šest gemova u nizu sa brejkom, pa je Novak poveo 3:2, a odmah zatim novim brejkom i 4:2. Italijan se ipak nije predavao i uspeo je da novim brejkom smanji na 4:3, a zatim i izjednači na 4:4, a zatim trećim vezanim osvojenim gemom stigne do potpunog preokreta i šanse da servira za 1:1 u setovima.

U tom devetom gemu drugog seta Novak je bio oštećen za poen, tražio je korekciju koja nije napravljena, a publika mu je zviždala iako se ispostavilo da je bio u pravu. Đoković je u sledećem gemu ponovo napravio brejk za 5:5, ali je neverovatnim, 14. brejkom ukupno u meču, Muzeti poveo 6:5, da bi zatim konačno stigao do izjednačenja u setovima.
Na startu trećeg seta, kod rezultata 1:1, počela je jaka kiša, koja je izazvala jednočasovnu pauzu.

Posle nastavka meča, do 3:3 nije bilo brejkova, ali je onda Italijan uspeo da uzme Novaku servis i povede 4:3, a zatim i potvrdi brejk i stigne do 5:3.

U narednom gemu je Muzeti imao dve vezane meč lopte, ali je Srbin obe spasio, a zatim propustio i brejk loptu. Italijan je iskoristio četvrtu meč loptu i stigao do jedne od najvećih pobeda u karijeri.

Muzeti će u petak u četvrtfinalu igrati protiv zemljaka Janika Sinera.

13. apr 2023 • 19:49

Italijan blizu pobede

Muzeti je potvrdio brejk i vodi sa 5:3. Đoković servira za ostanak u meču.

Brejk Muzetija

Muzeti je napravio brejk i poveo sa 4:3 u trećem setu. Italijan je imao 0:40, Novak je spasao prvu brejk loptu, ali ne i drugu.

Meč nastavljen

Posle dva sata pauze igrači su opet na terenu

Prekid meča

U Monte Karlu lije jaka kiša zbog čega je sudija pri rezultatu 40:30 za Novaka odlučio da prekine meč. Oba igrača su otišla u svlačionicu.

Drugi set Muzeti - 5:7!

Idemo u treći set ovog meča napornog za gledanje! Muzeti je fenomenalnim servisima uspeo da osvoji set u kom je viđeno čak devet brejkova.

Sve to podseća više na VTA tur, a Đoković će sada morati u odlučujućem setu da podigne nivo igre.

Katastrofa Novaka - 5:6

Ovo je sedmi put danas da Muzeti pravi brejk protiv Novaka Đokovića. I to sada bez izgubljenog poena i serviraće za osvajanje drugog seta, po drugi put.

Đoković se izvukao - 5:5

Bilo je 5:4 i 30:0 za Muzetija na njegov servis, ali na kraju smo ipak stigli do 13. brejka u meču. Đoković osvaja četiri poena zaredom i sada je ponovo u dobroj situaciji da meč završi u dva seta.

Muzeti će servirati za osvajanje seta - 4:5

Muzeti je u seriji gemova! Bilo je 4:2 za Novaka i Srbin je bio na servisu, ali od tada je dva puta izgubio gem na svoj servis, a ukupno tri u nizu. Sada će Italijan svojim servis gemom moći da uvede meč u treći set.

Za neverovati... Novi brejk Muzetija - 4:3

Servirao je Novak za 5:2, ali ne vredi, ponovo užasan gem na njegov servis i Muzeti se vraća.

Đoković se "odlepio" - 4:2

Novak je izgleda napravio "brejk" time što je osvojio gem na svoj servis, a onda je zapravio napravio brejk u narednom gemu, na servis Muzetija. Sada će pri rezultatu 4:2 servirati.

Teško je prebrojati brejkove - 2:2

I opet brejk, sada Đoković još jednom uzvraća udarac. Bilo je 30:0 za Muzetija, ali ni to nije dovoljno. Deveti brejk u 14 gemova, od toga šest zaredom.

Dokle više brejkovi? Muzeti opet vodi

Imao je Novak gem loptu na svoj servis, ali nije uspeo da ga osvoji, pa je Muzeti još jednom stigao do brejka. Stvari se sada tako odvijaju da je teže stići do gem lopte, nego do brejk lopte...

I opet brejk, sada Novaka - 1:1

Neverovatno koliko brejkova, sada Đoković četvrti put pravi brejk u poslednjih pet servis gemova Muzetija. Jako loš tenis, vreme nimalo ne pomaže igračima.

Brejk Muzetija - 0:1

Loš servis gem Novaka još jednom - ovo je šesti brejk u 11. gemu u meču. Muzeti stiže do prednosti na startu drugog seta.

Prvi set Đoković - 6:4!

Evo ga napokon! Novak Đoković je iskoristio tek šestu meč loptu, u trećem različitom gemu u kojim je stizao do njih, i uspeo da napravi brejk vredan osvajanja prvog seta - 6:4.

Stigao je do 0:40 vrlo brzo, uz nekoliko lepih poena, ali je potom iskoristio tek treći od naredna tri poena.

Novak propustio i treću set loptu - 5:4

Novi brejk, sada se Muzeti izvukao! Imao je Đoković još jednu set loptu, treću ukupno, ali ne samo da je nije iskoristio, već je dopustio da Italijan potom sa dva vinera produži prvi set. Šteta...

Novak propustio dve set lopte - 5:3

Bilo je par prilika na servis Italijana da se ranije završi prvi set, ali ih nije iskoristio. Zato će u narednom gemu servirati za njegovo osvajanje.

Serija brejkova - Đoković opet vodi, 4:2

Ako je Novakov gem bio loš, ovaj Muzetijev je bio katastrofalan. Dve greške iz forhenda, pa dve iz bekhenda, i Đoković stiže do drugog brejka na meču.

Loš gem - Muzeti "vraća" brejk, 3:2

Bio je ovo jako loš servis gem za Novaka, koji je odmah posle napravljenog brejka pretrpeo isti. Slabije servira, izuzetno je vetrovito i očito se još nije privikao na uslove.

Evo brejka - 3:1 Đoković

Odličan gem za Novaka, koji je uspeo da stigne do veće prednosti. Nekoliko odlično uzvraćenih servisa Muzetija i to je prvi brejk na meču.

Gem za gem - 2:1

Dosta je vetrovito danas u Monte Karlu, pa ima i nekih neočekivanih grešaka, ali nema još uvek brejkova. Posle odličnog gema za Muzetija, i Novak sigurno ponovo stiže do prednosti.

Đoković zabrinuo bandažom oko lakta - 1:0

Počeo je meč, Novak je na svoj servis stigao do prvog gema u meču, ali sve brine bandaž koji nosi oko lakta desne ruke. To je ona ruka na kojoj je davnih dana imao hiruršku intervenciju, a sada iz nekog razloga oko nje mora da stoji bandaž.

Đoković je na terenu

Srbin i Italijan počinju zagrevanje i uskoro će startovati njihov okršaj.

Protiv Italijana, a Italijan čeka

Novak Đoković igra protiv Muzetija, a ukoliko slavi, u četvrtfinalu ga čeka još jedan Italijan, Janik Siner. On je u četvrtak spasio meč loptu protiv Huberta Hurkača i uspeo da slavi u tri seta.