Sport

Spektakl Medvedeva - prst tišine za publiku i veliki preokret protiv Zvereva

Peti teniser sveta je savladao nemačkog predstavnika i tako se plasirao među osam najboljih u Monte Karlu
Spektakl Medvedeva - prst tišine za publiku i veliki preokret protiv Zvereva© Twitter / screenshot / @TennisTV

Danil Medvedev je stigao do četvrtfinala mastersa u Monte Karlu pošto je u uzbudljivom susretu savladao velikog rivala Aleksandera Zvereva 2:1, i to nakon preokreta.

Ruski teniser je stigao da drugi put preokrene rezultat protiv Nemca u poslednjih mesec dana, a ovog puta je bilo 3:6, 7:5, 7:6.

Medvedev će u petak u četvrtfinalu igrati protiv Danca Holgera Runea, a 14. okršaj Medvedeva i Zvereva doneo je mnogo preokreta, uspona i padova, kvalitetan tenis, ali i uobičajene gestikulacije Rusa.

Tako je peti teniser sveta ućutkivao malobrojnu publiku (usled lošeg vremena su tribine bile poluprazne), a u jednom trenutku je i skinuo metalni štap koji na kraju terena pridržava mrežu na određenoj visini, što je nasmejalo i samog Zvereva.

No, Nemac se nije smejao kada je servirao za pobedu i u drugom i u trećem setu, ali je Medvedev u oba navrata uspevao da napravi brejk i ostane u meču. Potom je u taj-brejku trećeg seta malo falilo da Zverev šokira Rusa koji je imao 5:2 i dva poena na svoj servis, da stigne do pobede.

Zverev je sa četiri poena u nizu stigao do meč lopte, ali ju je olako prokockao, da bi potom Medvedev u taj-brejku slavio 9:7 i okršaja sa Runeom.

image