Sport

Ančeloti: Englezi misle da imaju najjače prvenstvo, ali je realnost drugačija

Trener fudbalera Reala Karlo Ančeloti izjavio je da njegov tim još uvek nije osigurao polufinale Lige šampiona. Italijanski stručnjak dodao je da Englezi misle da je Premijer liga najjača, ali da je realnost drugačija
Ančeloti: Englezi misle da imaju najjače prvenstvo, ali je realnost drugačijaGetty © Florencia Tan Jun

Real Madrid je savladao Čelsi sa 2:0 i na korak je od plasmana u polufinale elitnog evropskog takmičenja.

Ipak, trener "los blankosa" izjavio je da posao nije gotov.

"Ništa nije sigurno, pa tako ni Realovo ili Sitijevo mesto u polufinalu. Imamo prednost, ali ovo je Liga šampiona i moramo da igramo još 90 minuta. Engleski fudbal je vrlo konkurentan i na vrlo visokom nivou. Ne iznenađuje me što je Mančester Siti favorit", rekao je Ančeloti, ali potom dodao da ne misli da je engleski fudbal najkvalitetniji na svetu.

"Realnost je malo drugačija, bar u Evropi. Prošle godine je španski tim eliminisao dva engleska tima. Englezi misle da imaju najjaču ligu, ali postoje i druga prvenstva u Evropi, poput Španije i Italije koja su i dalje konkurentna da se takmiče iako imaju manje novca", istakao je Ančeloti.

Osvrnuo se italijanski trener na kritike koje mu upućuje stručna javnost.

"Slušam kritike, to je normalna stvar. Živimo u svetu gde morate da slušate ljude, vaš klub, vaše igrače. Postoji razumljiva kritika i ona bez pokrića. Ona razmuljiva vam pomaže da napredujete. Finalno ocenjivanje biće na kraju sezone. Sezona ima potencijal da bude uspešna ali i da ode na drugu stranu", zaključio je Ančeloti.

Real Madrid će pokušati da odbrani titulu u Ligi šampiona, a u borbi je i za trofej u Kupu Kralja, gde će u finalu igrati sa Osasunom.

image