Zimonjićev veliki povratak, u dublu sa Čekinatom

Srpski teniser Nenad Zimonjić će se na turniru Srpska open vratiti na teren posle dugogodišnje pauze, a igraće dubl u paru sa Markom Čekinatom, saopštili su organizatori tog turnira

Veliki povratak na teniske terene ostvariće Nenad Zimonjić na turniru Srpska open.

Najbolji srpski dubl teniser, nakon dugogodišnje pauze zaigraće ponovo aktivno, a partner će mu biti Italijan Marko Čekinato.

Rivali Srbinu i Italijanu u prvom kolu Srpska opena biće Robert Galovej iz SAD i Anhel Miguel Varela-Rejes iz Meksika.

U Banjaluku je stigao i Džejmi Mari koji će u paru sa Majklom Venusom na turniru biti prvi nosilac, a protivnici će im biti Talon Grikspor i Bart Stivens.

Put do teniskih zvezda Nenad Zimonjić je zvanično počeo da gradi od 1995. godine, a na stazu besmrtnih zakoračio je na Otvorenom prvenstvu Australije 2004. godine.

Tada je sa Ruskinjom Jelenom Bovinom porazio aktuelne šampione Martinu Navratilovu i Leandera Paesa u dva seta (6:1, 7:6) i osvojio prvi grend slem.

Kasnije su se nizali uspesi jedan za drugim, a u anale srpskog i svetskog tenisa ostaće zabeleženo je da je Nenad Zimonjić, zajedno sa kanadskim teniserom Danijelom Nestorom, osvojio Vimbldon 2008. i 2009, Rolan Garos 2010, ATP završni šampionat 2008. i 2010, kao i veliki broj titula na uslovno rečeno manjim turnirima.

Zlatnim slovima ostaće zapisano i da je najbolji srpski dubl igrač 2010. godine na Rolan Garosu osvojio prvo mesto u mešovitoj konkurenciji sa Katarinom Srebotnik, a u muškim parovima sa Danijelom Nestorom.

Tako je postao jedini teniser u istoriji, pored Majka Brajana, koji je osvojio duplu krunu.

Osim već spomenute titule 2010. godine sa Slovenkom, u mešovitom dublu Zimonjić je osvojio još i Otvoreno prvenstvo Australije 2004. i 2008, Rolan Garos 2006. kao i Vimbldon 2014.

Rekorder po broju mečeva i pobeda za selekciju Srbije u parovima, najviše radosti doneo je naciji, kada se sa Novakom Đokovićem, Jankom Tipsarevićem i Viktorom Troickim našao na svetskom tronu 2010. godine.

Godinu dana ranije, Zimonjić je kao član reprezentacije Srbije osvojio Svetski kup u Dizeldorfu pobedom nad reprezentacijom Nemačke – 2:1. Isti uspeh je ponovio 2012. gde je u finalu savladana Češka.

Četiri puta je igrao na Olimpijskim igrama, a najbolji rezultat mu je četvrtfinale muških parova u Londonu 2012.