Obradović: Moramo da zaustavimo Zadrovu igru u tranziciji i šuteve za tri poena

U Partizanu žele da nastave sa serijom odličnih rezultata i u ABA ligi

Trener Partizana Željko Obradović izjavio je da njegovi igrači moraju da zaustave igru u tranziciji košarkaša Zadra ako žele da ostvare pobedu u 26. kolu regionalne ABA lige.

Partizan će u nedelju od 18.00 časova gostovati hrvatskoj ekipi.

"Otprilike isto što smo pričali pred prvu utakmicu protiv Zadra. Oni su ostali verni svojim idejama kako žele da igraju i ja im zaista čestitam na tome. Od početka lige do sada nisu menjali ništa, igraju mnogo toga u tranziciji, imaju veliki broj šuteva za tri poena. Tačno je definisana igra u napadu, takođe i u odbrani i sve ono što smo pripremali za prvi meč, to je to", počeo je Obradović.

"Moramo da zaustavimo njihovu igru u tranziciji i veliki broj šuteva za tri poena nakon kojih dolazi ofanzivni skok. Tako da mislim da nas očekuje veoma teška utakmica", poručio je trener crno-belih, prenosi zvanični sajt kluba.

Košarkaš Partizana Alen Smailagić istakao je da će igrači dati sve od sebe na meču sa Zadrom posle pobede protiv Panatinaikosa u Evroligi.

"Očekivano je da ćemo biti umorni, ali se očekuje da damo sve od sebe. Verujem da ćemo biti dovoljno koncentrisani, spremni i odgovorni da pobedimo u toj utakmici i da na pravi način kroz ove dve preostale utakmice privedemo ligaški deo sezone kraju", rekao je Smailagić.

Partizan je prvi na tabeli ABA lige sa 22 pobede i dva poraza uz meč manje. Zadar je sedmi sa skorom 11-14.