Sport

"Ne brinem se za Đokovića, ali duge pauze ga koštaju"

Patrik Muratoglu nema dilemu da će najbolji teniser sveta biti na pravom nivou na predstojećem Rolan Garosu
"Ne brinem se za Đokovića, ali duge pauze ga koštaju"Getty © Clive Brunskill / Staff

Novak Đoković ni ove godine nije uspeo da ostvari zapaženiji rezultat na mastersu u Monte Karlu, pošto ga je već u trećem kolu eliminisao Italijan Lorenco Muzeti.

Najbolji teniser sveta nije bio na svom nivou, ali poznati teniski trener Patrik Muratoglu ističe da nema razloga za preveliku brigu u taboru Srbina.

"Nisam zabrinut za njega, prošao je kroz isto prošle godine. Mislim da ga koštaju ovi dugi periodi bez meča, a svi drugi igrači imaju samopouzdanja. On tek počinje opet, nema nikakvu referencu", rekao je Muratoglu.

"Čak i sa aspekta motivacije... Nisam na njegovom mestu, ne znam kako trenira, ali kad znaš da nemaš turnir dva meseca, nije lako ići na trening svaki dan. Oporavak nije lak, ali uopšte ne sumnjam u njegov nivo tenisa na grend slemovima. Ipak, i mladi sve više napreduju", istakao je Muratoglu o Đokoviću.

Novak će šansu da popravi utisak imati naredne sedmice na turniru u Banjaluci. Srpska open se igra od 17. do 23. aprila, a nakon što će biti slobodan u prvom kolu, Đoković će u drugom igrati protiv boljeg iz meča Sten Vavrinka - Luka van Eš.

image