Vodi 1:0 u seriji: Denver predvođen Jokićem urnisao Minesotu

Denver predvođen reprezentativcem Srbije Nikolom Jokićem sjajno započeo plej-of

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Minesotu Timbervulvs 109:80 u prvoj utakmici prve runde plej-ofa NBA lige.

Domaća ekipa se razigrala u trećoj četvrtini i tako nagovestila pobedu.  Tada su stigli i do +29 (87:58). Krajem te trećine videli smo i gužvu na terenu, posle sukoba Kristijana Brauna i Kajla Andersona.

Nikola Jokić je odigrao jako dobru utakmicu, imao je 13 poena, 14 skokova i šest asistencija.

Najefikasniji kod Denvera bio je Marej sa 24 poena, Porter je postigao 18, Poup 15, Braun 14, a Gordon 13 poena, baš kao i Jokić. Kod Mineoste Edvards je ubacio 18 poena, a Tauns samo 11.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su u gostima ekipu Finiksa 115:110 u prvom meču prvog kola plej-ofa Zapada. Najefikasniji u redovima Klipersa bio je Kavaj Lenard sa 38 poena. Kod domaćih, najbolji je bio Kevin Durent sa 27 poena, dok je Devin Buker dodao 26. Naredni meč biće odigran za dva dana u Finiksu.
Košarkaši Majamija savladali su u gostima Milvoki 130:117 u prvom duelu prvog kola plej-ofa Istoka. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džimi Batler sa 35 poena i 11 asistencija, dok je Bem Adebajo dodao 22. Majami je na ovom meču ostao bez Tajlera Hiroa, koji je polomio šaku desne ruke.
U domaćem timu najbolji je bio Kris Midlton sa 33 poena, dok je Bobi Portis ubacio 21. Najbolji košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo povredio je leđa krajem prve četvrtine. Prema prvim izvještajima, Grk bi mogao da propusti drugi meč, koji će biti odigran za tri dana u Milvokiju.
LA Lejkersi su sinoć stigli do brejka pošto su gostima pobedili Memfis 128:112 u prvom meču prvog kola plej-ofa Zapada. Naredni meč biće odigran za tri dana u Memfisu.