Sport

Bogdanović postigao 18 poena u porazu Atlante od Bostona u plej-ofu NBA lige

Košarkaši Bostona pobedili su na svom terenu ekipu Atlante rezultatom 119:106 u drugom meču prvog kola plej-ofa Istočne konferencije NBA lige
Bogdanović postigao 18 poena u porazu Atlante od Bostona u plej-ofu NBA ligeGetty © Maddie Meyer / Staff

Boston je ovim trijumfom poveo 2:0 u seriji, koja se igra na četiri pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejson Tejtum sa 29 poena i 10 skokova, dok je Derik Vajt dodao 26 poena. Kod gostiju, najbolji je bio Dedžonte Marej sa 29 poena, dok je Tre Jang ubacio 24. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je za 33 minuta na terenu postigao 18 poena za Atlantu i imao je četiri asistencije i po dve uhvaćene i ukradene lopte.

Naredni meč biće odigran za tri dana u Atlanti.

Košarkaši Klivlenda pobedili su na svom terenu ekipu Njujorka 107:90 i izjednačili na 1:1 u prvom kolu plej-ofa Istoka. Najefikasniji u ekipi Klivlenda bio je Darijus Garland sa 32 poena, dok je Karis Levert dodao 24. U poraženom timu najbolji je bio Džulijus Rendl sa 22 poena, a Džejlen Branson je postigao 20. Naredni meč biće odigran za tri dana u Njujorku.

Košarkaši Finiksa savladali su na svom terenu ekipu Los Anđeles Klipersa 123:109 u drugom meču prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Finiks je stigao do 1:1 u seriji, koja se igra na četiri pobede.

Najefikasniji u redovima Finiksa bio je Devin Buker sa 38 poena, dok je Kevin Durent dodao 25. Kod gostiju, istakao se Kavaj Lenard sa 31 poenom, dok je Rasel Vestbruk ubacio 28. Naredni meč biće odigran za dva dana u Los Anđelesu.

image