Sport

Veliki rez Ten Haga – Mančester junajted odstranio Ronalda iz tima!

Portugalski fudbalski reprezentativac Kristijano Ronaldo neće biti u timu Mančester junajteda za subotnji meč 13. kola Premijer lige protiv Čelsija, saopštio je klub sa „Old traforda“.
Veliki rez Ten Haga – Mančester junajted odstranio Ronalda iz tima!AP © Dave Thompson

Ronaldo je meč 12. kola Premijer lige protiv Totenhema (2:0) ispratio sa klupe za rezervne igrače, a nekoliko minuta pre kraja meča svojevoljno je otišao u svlačionicu.

„Kristijano neće biti deo tima za utakmicu protiv Čelsija. Ostatak tima je fokusiran na pripreme za meč“, saopšteno je iz kluba.

Pojedini britanski mediji objavili su da je Ronaldo odbio da uđe u igru i da je zato ranije otišao u svlačionicu.

Međutim, ova informacija nije potvrđena, a „Atletik“ navodi da portugalskom fudbaleru neće biti dozvoljeno da trenira sa timom.

Menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag izbegao je direktan odgovor na pitanje da li je dozvolio Ronaldu da ode ranije u svlačionicu.

Ovo nije prvi put ove sezone da je portugalski fudbaler pre kraja napustio utakmicu engleskog kluba. Isto je uradio na poluvremenu prijateljskog meča protiv Rajo Valjekana, nakon što je zamenjen.

Ronaldo je ove sezone odigrao 12 utakmica za Mančester junajted, a postigao je dva gola.

O sramotnom potezu portugalskog superstara intenzivno se govori, ali je njegov bivši saigrač Patris Evra istakao da bi trebalo razumeti i igrača.

„Erik ten Hag je posle utakmice protiv Mančester sitija rekao da nije uveo Ronalda na kraju meča, jer ga poštuje. Međutim, da ga stvarno poštuje, sigurno bi ga koristio u svakom meču. Nije da štitim Ronalda, ali on je možda rekao Ten Hagu: 'Idem u svlačionicu“, rekao je Evra.

Francuz nije uveren da je Kristijano odbio da uđe u igru.

„Napravila se priča od snimka na kojem hoda. Možda je rekao Ten Hagu da mora da ode ranije zbog lečenja. Želim da se više fokusiram na rezultate Junajteda. Moramo da prestanemo da svaki dan pričamo o Kristijanu“, dodao je nekadašnji levi bek „đavola“.

Legendarni Gari Lineker koji već dugo radi kao novinar i voditelj, okarakterisao je Ronaldov potez kao „jadan“.

„Svi znamo da je bio sjajan igrač, ali da odeš sa terena dva minuta pre kraja meča... Žao mi je, to je neprihvatljivo. To je jadno“, rekao je Lineker.

Njegov kolega i nekadašnji čuvar mreže Junajteda Peter Šmajhel takođe je razočaran.

„Ovo je prvi puta da mogu da kažem da sam razočaran. Podržavam ga i razumem njegovu situaciju, ali to nije smeo da uradi. Takav odlazak stvara sve što ne želimo u ovom trenutku. Znao sam da će to da bude za naslovne strane“, zaključio je Šmajhel.

image