Jokić stao nadomak tripl-dabla, Denver izbegao samouništenje protiv Minesote

Najbolji tim regularnog dela sezone u Zapadnoj konferenciji se kockao i umalo izgubio dobijenu utakmicu

Košarkaši Denvera poveli su 2-0 u četvrfinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije protiv Minesote, pobedom rezultatom 122:113.

Nagetsi su se kockali, bili na ivici nokauta, ali su se podigli i odbranili domaći teren, a naš Nikola Jokić je stao nadomak tripl-dabla.

Nikola je na parketu proveo više od 37 minuta i za to vreme postigao 27 poena (10/19 iz igre, 1/3 trojke, 6/9 penali), uz po devet skokova i asistencija.

Duel u Koloradu mnogo bolje je otvorio Denver, Džamal Marej je povukao ekipu, pridružio mu se Nikola Jokić i domaćin je odmah poveo.

Međutim, "iks faktor" je ipak bio Džef Grin, kojeg je u prvom poluvremenu bilo svuda. Poentirao je sa svih pozicija, čuvao Karl-Entonija Taunsa, a krajem prve i početkom druge deonice prednost je krenula da raste.

I to zahvaljujući rezervistima, koji su napravili veliku seriju i odveli Nagetse do 20 razlike.

Delovalo je da domaćin bolje igra kada na parketu nisu starteri, imao je maksimalnih +21 (53:32), a na odmor je otišao sa viškom od 15 poena.

Koliko god rečenica iznad nema previše smisla, kada u ekipi imate Jokića i Mareja, potvrda je stigla u trećem periodu.

Denver kao da nije izašao iz svlačionice, a onda je usledio uragan iz Minesote koji je za tili čas istopio razliku. Timbervulvse je predvodio Entoni Edvards, sjajnu rolu imao je i Rudi Gober, koji je tokom čitavog susreta vodio veliku borbu sa Jokićem.

Momak iz Sombora utopio se u sivilo svog tima, donosio neke loše odluke u napadu, ali se posle jednog tajm-auta trgao i maltene sam zaustavio nalet zahuktalog protivnika.

Pridružili su mu se Jokić i Marej i nekako su uspeli da zadaju konačni udarac "vukovima".

Spomenuti Marej je bio ubedljivo najbolji igrač sa 40 poena i šest trojki iz devet pokušaja, Porter je stao na 16, a Eron Gordon je upisao dabl-dabl (12 poena i 10 skokova).

Na drugoj strani, jedno ime je bilo iznad ostalih – Entoni Edvards je napunio koš "grumenja" i duel završio sa 41 poenom (6/10 trojke). Gober je dodao 19, uz osam uhvaćenih lopti, dok je Konli postigao 14 poena.

Serija se sada seli u Minesotu gde je na programu treća utakmica, od 3.30 u noći između petka i subote.