Sport

Srpski derbi obeležava dan u Banjaluci

Sve oči teniskog sveta biće uperene u Centralni teren u Banjaluci, gde će dan obeležiti srpski derbi između Novaka Đokovića i Dušana Lajovića
Srpski derbi obeležava dan u BanjaluciGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Đoković i Lajović sastaće se u četvrtfinalu Srpska opena, turnira iz serije 250 u Banjaluci.

Svetski "broj 1" igraće protiv sunarodnika, kolege iz reprezentacije i velikog prijatelja, što znači da će Srbija imati najmanje jednog predstavnika u polufinalu.

Novak je među najbolja četiri došao trijumfom nad Lukom van Ešom, dok je Lajović već morao da pobedi jednog Srbina – Filipa Krajinovića. Nakon njega, lagano je eliminisao i Gregoara Barera iz Francuske.

Ovo će im biti treći međusobni duel, oba prethodna je maksimalnim rezultatom u svoju korist rešio Đoković. Međutim, nisu se sastajali punih pet godina, pošto su poslednji odigrali na šljaci Monte Karla 2018. godine (6:0, 6:1).

Srpski okršaj neće početi pre 15 časova.

U petak će u 11.00 časova prvi na teren izaći još jedan srpski predstavnik, Laslo Đere, kojem će protivnik biti Slovak Aleks Molčan.

Po okončanju njihovog meča sastaće se Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine i Rus Andrej Rubljov.

Treći meč dana odigraće Đoković i Lajović, ali bez obzira na brzinu završetka prva dva duela, srpsko četvrtfinale sigurno neće početi pre 15 časova.

U poslednjem meču dana Miomir Kecmanović će na megdan Jiržiju Lehečki.

U najboljem slučaju, može se desiti da već danas bude poznato da će Srbija imati barem jednog finalistu u Banjaluci.

Srpska open se igra za nagradni fond od 562.815 evra.

image