Sport

Senzacija u Banjaluci: Lajović eliminisao Đokovića!

Dušan Lajović plasirao se u polufinale ATP turnira Srpska open nakon pobede 6:4, 7:6 nad prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem
Senzacija u Banjaluci: Lajović eliminisao Đokovića!© Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Prvi set je bio izuzetno zanimljiv, Đoković je imao čak 13 brejk lopti, ali je iskoristio samo jednu, dok je Lajović dva puta uspeo da oduzme servis rivalu.

Kod rezultata 5:4 Lajović je servirao za set. Đoković je imao dve vezane, a ukupno brejk lopte i šansu da ostane u setu, ali nijednu nije iskoristio, a Lajović je prvu set loptu pretvorio u vođstvo u setovima.

U drugom setu nije viđen nijedan brejk iako su oba tenisera imala po nekoliko prilika da oduzmu servis rivalu.

Igrao se taj-brejk, a Đoković je stigao do 6:3 i tri vezane set lopte. Lajović međutim nije dozvolio Novaku da izjednači, vezao je tri poena i stigao do 6:6.

Nije se tu Lajović zaustavio, vezao je još dva poena i stigao do najveće pobede u karijeri.

Lajović će sutra u polufinalu igrati protiv pobednika duela Kecmanović - Lehečka. Pre tog meča, polufinale će igrati Rubljov i Molčan.

  • 21. apr 2023 • 18:40

    18:40

    Lajović dobija meč!

    Spasao je Lajović čak tri set lopte, Novak je poslednju poslao u mrežu, a onda je Lajović iskoristio meč-loptu, za najveću pobedu u karijeri! Dušan ide u polufinale Srpska opena, pobedom 6:4, 7:6!

  • 18:28

    Idemo u taj-brejk - 6:6

    Bio je pre ovog gema i medicinski tajm-aut Lajovića, a to ga nije omelo da odvede drugi set u taj-brejk.

  • 18:18

    Uz dosta muke, Đoković vodi 6:5

    Dugačak gem na servis Đokovića, ali nije bilo brejk lopti za Lajovića. Uspeo je Novak da sačuva prednost i sada će opet njegov rival servirati za ostanak u drugom setu.

  • 18:07

    Đoković spasio tri brejk lopte - 5:4

    Bilo je 4:4 i 0:40 na servis Đokovića. Imao je Lajović idealnu šansu da servira za pobedu u narednom gemu, ali Novak je osvojio pet poena u nizu i stigao do prednosti u drugom setu. Sada će "Duci" servirati za ostanak u drugom setu.

  • 17:56

    Igra se gem za gem - 4:3

    I opet je Lajović nekako izgurao svoj servis gem i sprečio brejk, a onda Đoković uspeva da povrati prednost na svoj servis. Duge razmene su sve češće, Lajović igra na visokom nivou.

  • 17:42

    Izdržao je Đoković - 3:2

    Spasio je Novak dve brejk lopte u petom gemu drugog seta. Imao je Lajović šansu da se ponovo "odlepi", ali posle nekoliko dugih razmena, Đoković ipak čuva svoj servis.

  • 17:29

    Svakom svoje - 2:1

    Imao je Đoković još jedan gem na servis Lajovića sa nekoliko brejk lopti, ali neverovatno koliko je šansi u tim prilikama propustio. Ipak, posle tog, osvaja svoj gem, tako da smo i dalje bez brejkova u drugom setu.

  • 17:18

    Đoković uzima prvi gem - 1:0

    Posle gubitka prvog seta, Novak je mirnom igrom stigao da osvoji gem na svoj servis na startu drugog seta.

  • 17:11

    Prvi set osvaja Lajović - 4:6!

    Veliko iznenađenje u Banjaluci - Dušan Lajović osvaja set protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, po prvi put u njihovim međusobnim duelima!

    Imao je Novak brejk lopte i u ovom gemu, ali je "Duci" uspeo sve da prebrodi!

  • 17:03

    Novi brejk Lajovića - 4:5

    Konačno je napravio brejk Đoković, ali onda je odigrao katastrofalan gem na svoj servis. Rezultat toga je da će Lajović servirati za osvajanje prvog seta.

image