Sport

Levandovski ponovo „rešeta“, Barselona ubedljiva protiv Viljareala

Fudbaleri Barselone ubedljivo su na svom stadionu savladali ekipu Viljareala sa 3:0, u meču 10. kola La Lige.
Levandovski ponovo „rešeta“, Barselona ubedljiva protiv ViljarealaAP © Joan Monfort

„Blaugrana“ je napokon odigrala utakmicu koja može nagovestiti izlazak iz krize, pošto je više nego ubedljivo nadigrala Viljareal.

Ćavijev tim u ogromnoj meri se mučio i izgledao bezidejno u nedavnom „El klasiku“, kao i u dva vezana duela sa Interom u Ligi šampiona.

Protiv Viljareala, katalonski tim izašao je sa znatno izmešanim sastavom, pošto nakon dužeg vremena, u startnoj postavi nije bilo Busketsa, Pikea, kao ni Dembelea i Rafinje.

Kružila je u prvih pola sata Barsa oko gola Viljareala i bilo je samo pitanje u kom trenutku će slomiti otpor, do tada disciplinovane odbrane gostiju.

U razmaku od sedam minuta, Barselona je postigla tri gola i tako potpuno prelomila meč u svoju korist.

u 31. minutu, Pedri je poslao maestralan pas za Albu, koji je utrčavao sa leve strane, a potom i oštro ubacio loptu u šesnaesterac Viljareala.

Tamo se Levandovski sjajno okreće i matira golmana Ruljija za 1:0.

Četiri minuta kasnije, Levandovski postiže svoj novi gol, ovoga puta nakon odličnog prodora i asitencije Gavija, ali je završnica poljskog napadača bila na najvišem nivou.

Igrao se 38. minut kada je domaćin postigao i treći, poslednji gol na utakmici.

Feran je odlično sa desne strane ulazio u sredinu, zalomio čuvara, potom proigrao Fatija. koji je prvo pomalo nespretno pogodio stativu, ali je potom petom prebacio loptu preko gol linije.

U drugom poluvremenu, Barselona je čuvala loptu u svom posedu, tek ponekad pretila i stvarala šanse, ali se rezultat nije menjao.

Nakon 10 odigranih mečeva, katalonski tim ima 25 bodova, što je tri manje od lidera na tabeli, ekipe Real Madrida.

Viljareal je deveti sa 15 bodova.

Standings provided by Sofascore

image