Oglasio se Ronaldo: Nisam se promenio, predaja nije opcija, vidimo se uskoro

Porutgalski fudbaler Kristijano Ronaldo, oglasio se na društvenim mrežama prvi put nakon što ga je trener Mančester junajteda Erik Ten Hag odstranio iz ekipe. Ronaldo je poručio da će se nije promenio, da ima poštovanje za saigrače i trenere, te da će nastaviti da trenira i da će biti spreman za povratak.

Portugalski fudbaler nije ulazio u igru u pobedi Mančester junajteda nad Totenhemom od 2:0 u prošlom kolu Premijer lige.

Ronaldo je dva minuta pre kraja meča napustio prvo teren i uputio se ka svlačionici, a potom i potpuno otišao sa stadiona „Old Traford“.

Nakon meča, trener „crvenih đavola“ Erik Ten Hag, saopštio je da Kristijano neće biti u sastavu za meč narednog kola, u kojem se Junajted sastaje sa Čelsijem.

Dva dana kasnije Ronaldo nije trenirao sa prvim timom Junajteda, već sa omladinskim sastavom, a ubrzo je usledio i njegov komentar na društvenim mrežama.

„Kao što sam to oduvek radio kroz karijeru, pokušavam da živim i igram sa poštovanjem prema svojim kolegama i trenerima. To se nije promenilo, ja se nisam promenio. Ista sam osoba i isti profesionalac koji sam bio i prethodnih 20 godina igrajući u elitnom fudbalu i poštovanje je oduvek igralo veoma značajnu ulogu u donošenju mojih odluka.“

„Počeo sam kao veoma mlad, a primeri starijih i iskusnijih igrača uvek su mi značili.  Zbog toga, kasnije kroz karijeru, želeo sam i trudio se da ja budem primer mlađim igračima u timovima za koje sam nastupao. Nažalost, to nije uvek moguće i ponekad vrelina momenta bude jača od nas“, dodaje Portugalac.

Kristijano je naveo da će nastaviti da trenira i poručio navijačima da se ubrzo ponovo vide.

„Trenutno, osećam da moram da nastavim da naporno radim u Karingtonu (trening centru Junajteda), podržavam svoje saigrače i budem spreman na sve u svakom trenutku. Predaja i popuštanje pod pritiskom nije opcija, nikada nije bila. Ovo je Mančester junajted i upravo zato moramo biti ujedinjeni. Uskoro ćemo opet biti zajedno“, zaključio je Ronaldo.